مشاوره دکوراسیون داخلی و راهنمای انتخاب مبلمان

مشاوره دکوراسیون داخلی دفتر اداری بیمه

پرسش شما:

سلام و وقت بخیر. موضوع کار ما دفتر اداری بیمه است. مساحت فضای سالن اصلی 100 متر است که اپراتورها در آن مستقر هستند. از آنجایی که فضای سالن در تردد ارباب رجوع است می خواهیم از شلوغی محیط سالن کاسته شود و حس آرامش بیشتری در فضا حاکم شود. نور فضا، نور شمال است. رنگ سازمانی شرکت ما سبز است.

🖊 پرسیده شده توسط: مرتضی سپهری

🗓 زمان طرح سوال: فروردین 1401

متن مشاوره:

آقای مرتضی سپهری

با سلام و احترام

ممنون که جهت مشاوره برای دکوراسیون داخلی دفتر اداری به استودیو آرانو اعتماد کردید. پیشنهادات ما به شما در قالب عناوین زیر ارائه می شود:

انتخاب رنگ و مصالح (مشاوره برای دکوراسیون داخلی دفتر اداری)

انتخاب هارمونی رنگی

پیشنهاد ما به شما برای هارمونی رنگی به شرح زیر است؛

با توجه به اینکه رنگ سازمانی شما سبز است، بنابراین رنگ سبز حتما باید در پالت رنگی شما وجود داشته باشد. فضای سالن بیمه یک فضای 100 متری با تردد ارباب رجوع است بنابراین ایجاد حس آرامش و سکون از اولویت های عملکردی فضا است، پس انتخاب هارمونی رنگی باید بیشتر از نوع  هارمونی رنگ های هم خانواده و مشابه باشد تا هارمونی رنگ های متضاد، همچنین نور فضا نور شمال است که اندکی فضا را سرد و تاریک می کند. بنابراین نیاز است که رنگ دوم پالت از رنگ های گرم و روشن انتخاب شود. با در نظر گرفتن این موارد هارمونی انتخابی ما برای شما هارمونی رنگ دیادیک (Diadic) از رنگ هایی با Hue (رنگدانه) سبز و زرد است. هارمونی دیادیک یک هارمونی دو رنگی از رنگ های با فاصله 1 از چرخه رنگ است. اگر به دانستن در مورد انواع هارمونی های رنگی و چگونگی انتخاب رنگ ها در دکوراسیون داخلی علاقه مندید می توانید مقاله « هارمونی و ست کردن رنگ ها در طراحی داخلی» را مطالعه کنید.

هارمونی دیادیک از رنگ های سبز و زرد

هارمونی رنگی دیادیک (Diadic) از رنگ های سبز و زرد

در پالت رنگی شما دو رنگ سبز و زرد جز رنگ های کروماتیک (دارای رنگدانه) محسوب می شود. و در کنار این رنگ ها شما باید حداقل دو رنگ آکروماتیک (بدون رنگ دانه) شامل سفید، مشکی و خاکستری نیز استفاده کنید. حال برای مثال دو رنگ سفید و خاکستری را به عنوان رنگ های آکروماتیک به فضا اضافه می کنیم.

رنگ های آکروماتیک (بدون رنگدانه)رنگ های آکروماتیک (بدون رنگدانه)

با توجه به اینکه نور فضا نور شمال است و نور سرد محسوب می شود. رنگی که مساحت بیشتری از فضا را به خود اختصاص می دهد بهتر رنگ گرم باشد. بنابراین رنگ زرد را به عنوان رنگ بیشتر و رنگ سبز را به عنوان رنگ کمتر در نظر می گیریم. می توانید در جدول زیر نسبت مساحت رنگ ها به هم را ملاحظه کنید.

زرد

سبز

بیشتر (60-70 درصد)

کمتر (30-40 درصد)

جدول رنگ های مورد استفاده در فضا و درصد آن ها

انتخاب کنتراست رنگی

کنتراست رنگی یا ایجاد رنگ های متضاد به شما در ایجاد تنوع و افزایش جذابیت در دکوراسیون داخلی کمک می کند. زمانی که در هارمونی رنگی هیچ کنتراستی نباشد رنگ ها یکنواخت و خام به نظر می رسد. همچنین با ایجاد کنتراست می توان روی مواردی خاص از فضای داخلی تاکید بیشتری کرد. یکی از راه های ایجاد کنتراست رنگی استفاده از کنتراست تیرگی-روشنی یا (Light-Dark) است. برای مطالعه بیشتر در مورد انواع کنتراست رنگی ولزوم ایجاد آن به مقاله «رنگ های متضاد در دکوراسیون داخلی» مراجعه کنید.

با توجه به اینکه رنگ های تیره پیش رونده هستند؛ رنگی که درصد مساحت کمتری در فضا دارد را رنگ تیره انتخاب می کنیم. و رنگی که درصد مساحت بیشتری در فضا دارد را رنگ روشن انتخاب می کنیم تا فضا کوچک به نظر نرسد. بنابراین رنگ زرد روشن درصد بیشتر و سبز تیره درصد کمتری از فضا را به خود اختصاص می دهد. اگر به شناخت عوامل تاثیرگذار در انتخاب رنگ و رنگ های پیشرونده و پسرونده علاقه مندید به مقاله «10 روش انتخاب رنگ در طراحی داخلی» مراجعه کنید.

زرد

سبز

بیشتر (60-70 درصد)

کمتر (30-40 درصد)

روشن (light)

تیره (dark)

جدول تعیین روش ایجاد کنتراست رنگی و نسبت آن در فضا

برای اینکه فضای شما کودکانه نشود بهتر است به جای استفاده صرف از رنگ، متریال های مختلف مشابه پالت رنگی خود را در فضا استفاده کنید. برای مثال در برخی موارد به جای رنگ سبز می توانید از انواع پوشش های گیاهی به شکل های Green wall یا Flower box استفاده کنید و همچنین به جای استفاده از رنگ زرد در برخی موارد از چوب یا آجر با ته رنگ زرد روشن استفاده کنید.

بنابراین ترکیب رنگی ما :

سبز(Green)/ زرد(Yellow)/ سفید(White)/ خاکستری( Gray) خواهد بود.

ترکیب رنگی سبز و زرد

پالت رنگی مناسب فضا

تعیین رنگ و مصالح روی هر دیوار

دیوار کانونی (Focal Point)

در هر فضا محلی که می خواهیم به آن تاکید داشته باشیم و مربوط به کاربری اصلی آن فضا است، نقطه کانونی محسوب می شود. برای مثال در فضای اداری، دیواری که مربوط به کانتر پذیرش ارباب رجوع است دیوار کانونی یا نقطه کانونی آن فضا است. در فضای انتظار و نوبت دهی، دیواری که کاناپه و انواع نشیمن کنار آن قرار می گیرد نقطه کانونی محسوب می شود.  در این پالت رنگی، رنگ سبز تیره که درصد کمتری در فضا دارد و جلب توجه بیشتری می کند، می تواند روی دیوار کانونی استفاده شود. همچنین برای تاکید بیشتر می توان نوع متریال آن را تغییر داد و از انواع اسلب های پرسلانی، لوور چوب یا آجر رنگ شده به رنگ سبز یا پوشش های گیاهی برای پوشش دیوار استفاده کرد. استفاده از لوگو و نام شرکت بر روی دیوار کانونی و محل قرارگیری کانتر پذیرش از اهمیت بالایی برخوردار است. که باید روی آن به شکل مناسب نورپردازی شود. برای اطلاعات بیشتر در مورد طراحی فضاهای اداری به مقاله «بازسازی و طراحی داخلی ساختمان اداری و دفتر کار» مراجعه کنید.

سایر دیوارها (Wall)

برای سایر دیوارهای فضا می توانید در دو دیوار روبروی هم از ترکیب دو رنگ سفید و زرد روشن (به صورت کاغذ دیواری یا نقاشی) استفاده کنید. همچنین می توان برای باقی دیوارها از رنگهای آکروماتیک (خنثی) مثل سفید و طوسی تیره و روشن استفاده کرد. در اغلب فضاهای اداری برای تقسیم بندی و جداسازی فضاها به جای دیواری های ماسونری از انواع پارتیشن های شیشه ای و شفاف استفاده می شود. استفاده از این پارتیشن ها علاوه بر اینکه از لحاظ صوتی و در برخی موارد تصویری (پارتیشن های مات) ایزوله است می تواند فضایی روشن تر، وسیع تر و مدرن تر به شما ارائه دهد. همچنین استفاده از علائم اینفوگرافی به صورت استیکر و برچسب بر روی دیوارها از اهمیت زیادی برای راهنمایی افراد در فضا برخوردار است. این علائم می تواند به رنگ سازمانی فضا یعنی سبز طراحی و در مکان های مناسب روی دیوار قرار گیرد.

سقف  (Ceiling)

اگر بخشی از سقف مجاور دیوار کانونی فضا واقع شده باشد، می تواند همرنگ با آن اجرا شود. توصیه می کنیم در بقیه نواحی سقف از رنگهای خنثی و روشن استفاده شود. در صورتی که قصد استفاده از رنگ ها به صورت ویژه تر دارید بهتر است از قبل طراحی شده باشد.

کف (Flooring)

برای انتخاب کفپوش در فضای اداری شما پیشنهاد ما استفاده از موکت است. زیرا موکت به فضاهای اداری پر تردد حس آرامش و سکون بیشتری می دهد و از ایجاد و پخش سر و صداهای اضافی جلوگیری می کند. برای انتخاب رنگ آن می توانید از رنگ های طوسی روشن یا تیره استفاده کنید. در صورتی که قصد استفاده از پرسلان یا سنگ را دارید می توانید از انواع رنگ های مات طوسی روشن یا تیره استفاده کنید.

ترکیب رنگ سبز و زرد

جایگزین کردن گرین وال (Green wall) و پوشش چوبی با رنگ های سبز و زرد در دیوار (مشاوره دکوراسیون داخلی حرفه ای)

انتخاب مبلمان (مشاوره برای دکوراسیون داخلی دفتر اداری)

سبک مبلمان

شما می توانید با توجه به علایق خود یکی از سبک های طراحی داخلی و دکوراسیون را برای فضای اداری خود انتخاب کنید. با توجه به اینکه فضای اداری شرکت بیمه یک فضای مورد استفاده و در ارتباط با مردم است، بهتر است از سبک های معاصر شامل مدرن یا پست مدرن استفاده شود. همچنین سبک مبلمان باید مناسب فضای اداری و از نوع راحتی و متناسب با ارگونومی بدن طراحی شده باشد. شما می توانید با مراجعه به مقاله «تاریخچه طراحی داخلی» به تفضیل در مورد سبک های مبلمان و طراحی داخلی مطالعه کنید.

ترکیب رنگ سبز و زرد در فضای اداری

سبک مبلمان مدرن اداری (پالت رنگی زرد و سبز)

ترکیب رنگ سبز و زرد در فضای اداری

سبک مبلمان مدرن در فضای اداری (پالت رنگی زرد و سبز)

رنگ و مصالح مبلمان اصلی (Main Furniture)

انتخاب رنگ در مبلمان به سه دسته کلی انتخاب رنگ استراکچر مبلمان، رنگ پارچه مبلمان و رنگ کوسن ها تقسیم می شود. در انتخاب رنگ استراکچر مبلمان مهم ترین نکته آن است که رنگ آن باید در تضاد با رنگ کفپوش قرار بگیرد تا بتواند خود را از محیط جدا کند. اگر کفپوش شما موکت طوسی است، استراکچر مبلمان باید به رنگ سفید ، مشکی یا چوب با ته رنگ زرد باشد. پارچه مبلمان می تواند ترکیبی از رنگهای سفید، زرد روشن یا طوسی باشد. دقت کنید که پارچه ها لزوماً تک رنگ نیستند و می توانند به صورت طرح های هندسی یا گل دار باشند. در مقاله «اصول چیدمان در طراحی داخلی» با اصول و روش های چیدمان مبلمان بیش تر آشنا شوید. از آنجایی که باید بین رنگ ها کنتراست ایجاد کنیم ، دقت کنید که زرد انتخاب شده در پارچه مبلمان از آبی دیوار تیره تر باشد.

ترکیب رنگ سبز و زرد در فضای اداری

انتخاب رنگ مبلمان اصلی در فضای اداری (پالت رنگی زرد و سبز)

ترکیب رنگ سبز و زرد در فضای اداری

انتخاب رنگ مبلمان اصلی در فضای اداری (پالت رنگی زرد و سبز)

انتخاب رنگ مبلمان اصلی در فضای اداری

انتخاب رنگ مبلمان اصلی در فضای اداری (پالت رنگی زرد و سبز)

رنگ و مصالح سایر مبلمان (Extra Furniture)

شامل کانتر، میز جلو مبلی، میز کنار مبلی، ویترین، شلف، کتابخانه و … می شود. در انتخاب رنگ هر کدام از این مبلمان به هماهنگی با رنگهای فضا و مبلمان اصلی توجه شود. مثلا رنگ چوب های مورد استفاده در مبلمان فرعی باید مطابق با رنگ چوب مبلمان اصلی شما باشد یا در غیر این صورت از رنگ های خنثی (سفید،طوسی،مشکی) استفاده شود. همچنین سبک آن ها باید با سبک دکوراسیون داخلی هماهنگ باشد.

ترکیب رنگ سبز و زرد در فضای اداری

انتخاب رنگ مبلمان فرعی در فضای اداری (پالت رنگی زرد و سبز)

ترکیب رنگ سبز و زرد در فضای اداری

انتخاب رنگ مبلمان فرعی در فضای اداری (پالت رنگی زرد و سبز)

ترکیب رنگ سبز و زرد در فضای اداری

انتخاب رنگ مبلمان فرعی در فضای اداری (پالت رنگی زرد و سبز)

عناصر نورپردازی (Lighting)

به طور کلی عناصر نورپردازی به چهار شکل تقسیم می شود که شامل چراغ آویز، چراغ دیواری و چراغ استند و چراغ رومیزی می شود. در طراحی و دکوراسیون فضاهای اداری برای راهنمایی بهتر افراد در فضا و دوری از تزئینات اضافی که موجب شلوغی فضاها می شود استفاده از انواع نورهای توکار و آویز خطی، نورهای قرنیزی ، نورهای صفحه ای و انواع پروژکتورها در فضا حائز اهمیت است. در انتخاب مصالح به تناسب آن با سبک طراحی داخلی توجه کنید. معمولاً مصالح کریستال، شیشه، سرامیک و برنز کلاسیک و مصالح فلز، چوب، کاغذ مدرن هستند. در مقاله «مشاوره و راهنمای انتخاب و خرید لوستر» بیشتر در مورد انواع لوستر و ویژگی های آنها آشنا شوید.

نورپردازی فضای اداری

نورپردازی فضای اداری

نورپردازی فضای اداری

نورپردازی فضای اداری

انتخاب اکسسوری

(مشاوره برای دکوراسیون داخلی دفتر اداری)

پرده یا شید (Curtain & Shade)

برای انتخاب پرده در فضاهای اداری بیشتر از انواع شیدها با درجات مختلفی از شفافیت (transparency) استفاده می شود. شیدها در سه نوع ساده، اسکرین(screen) و بلک اوت(blackout) هستند. پرده های بلک اوت هیچ میزان عبور نور را در خود ندارد و برای فضاهای کنفرانس و فضاهایی که از مانیتور و پروژکتور استفاده می شود مناسب است. این پرده ها به شکل مکانیزم رول دستی یا برقی جمع یا باز می شود. در فضای اداری شما برای انتخاب رنگ پرده می توان از طوسی روشن، طوسی تیره و سفید استفاده کرد.

دکوراسیون داخلی فضای اداری

نمونه پرده در فضای اداری

جعبه گل (Flower Box)

یکی از اکسسوری و تجهیزات پر اهمیت در فضاهای اداری استفاده از جعبه گل یا (Flower Box) است. جعبه های گل علاوه بر اینکه می توانند تقسیم کننده و محصور کننده یک فضا باشند به عنوان عامل تلطیف کننده ی فضا نیز دارای اهمیت هستند. از انواع گیاهانی که برای فضاهای اداری مناسب هستند می توان به گیاه سانسوریا، پیتوس، بامبو، زامیفولیا و شفلرا اشاره کرد. اگر به ایده های خلاقانه برای انواع گیاهان در فضاهای داخلی علاقه مندید می توانید به مقاله «10+10 ایده خلاقانه برای گلدان و محل گیاهان» مراجعه کنید.

دکوراسیون داخلی فضای اداری

نمونه استفاده از جعبه گل یا فلاور باکس در فضای اداری

تابلو (Tableau)

انتخاب تابلو در دکوراسیون فضای اداری به عنوان بخشی از تزئینات و اکسسوری اهمیت بالایی دارد. شما با تابلوهایی که به دیوار می زنید می توانید بسیاری از مفاهیم و موارد مورد علاقه خود را به مراجعین دفتر انتقال دهید. استفاده از تابلوهای مدرن به سبک های آبستره، کلاژ، مینیمال و تابلو خط می تواند این مفاهیم را صریح تر و سریع تر منتقل کند. در انتخاب رنگ تابلو شما مجاز هستید علاوه بر استفاده از رنگ های سبز و زرد از رنگهای دیگری نیز استفاده کنید. اما کلیت آن باید به تم رنگی سبز و زرد نزدیک باشد.

دکوراسیون داخلی فضای اداری

اکسسوری و تجهیزات در فضای اداری

اکسسوری و تجهیزات در فضای اداری

اکسسوری و لوازم دکوری در دکوراسیون فضای اداری

پیشنهاد استودیو آرانو برای دکوراسیون داخلی دفتر اداری شما به شرح زیر است:


شما می توانید با مطالعه
نشریه آرانو اطلاعات بیشتری در زمینه دکوراسیون داخلی کسب کنید. برای دریافت مشاوره دکوراسیون داخلی با ما در تماس باشید و از مزایای مشاوره حرفه ای دکوراسیون داخلی بهره مند شوید.همانطور که در تصویر مشاهده می کنید شما می توانید هر کدام از مبلمان و لوازم دکوری پیشنهاد شده توسط استودیو آرانو را به شکل آنلاین تهیه و در سریع ترین زمان ممکن چیدمان مناسب و دلخواه خود را داشته باشید.

 

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا