استفاده از انواع شومینه در طراحی داخلی و دکوراسیون

استفاده از انواع شومینه در طراحی داخلی

امروزه شومینه همزمان به عنوان یک ساختار و تجهیزات گرما زا و هم به عنوان یک عنصر تزیینی و دکوراتیو در دکوراسیون داخلی مطرح است که می توان آن را همزمان با بازسازی یا تغییر دکوراسیون داخلی به فضا اضافه کرد. اگر قصد استفاده از انواع شومینه در طراحی داخلی و دکوراسیون منزل یا دفتر کارتان را دارید، پیشنهاد می کنیم از مطالعه این مقاله مفید، بی بهره نمانید. ما در آرانو دیزاین همراه باشید. ما در این مقاله به سوالاتی از این دست پاسخ خواهیم داد:

  • انواع شومینه در طراحی داخلی از نظر نحوه کار و سبک چه هستند؟
  • کدام یک از انواع شومینه (برقی، گازی، الکلی و …) بهتر هستند؟
  • آیا استفاده از شومینه در طراحی داخلی بدون دودکش امکان پذیر است؟
  • چگونه از انواع شومینه در طراحی داخلی خود استفاده کنیم؟

مشاهده مطلب: طراحی نما ساختمان

آشنایی با شومینه در طراحی داخلی

تاریخچه

«شومینه» از زبان فرانسوی به فارسی وارد شده است. تاریخچه استفاده از این وسیله به زمان ها دور بر می گردد، از زمان غارنشینی گرفته تا سبک های طراحی داخلی قبل و پس از قرن 18 و دوره معاصر. در گذشته عملکرد بر زیبایی غالب بوده و از شومینه بیشتر برای تولید گرما، پخت و پز و ایجاد روشنایی در شب استفاده می شده است. اما امروزه بیشتر این کارکردها از دست رفته و جنبه های دکوراتیو و زیبایی شناسی جایگزین آن شده است. سوخت آن در زمان قدیم چوب و الوار درختان بوده که امروزه به دلیل اتلاف انرژی زیاد کمتر مورد استفاده قرار می گیرد. امروزه سوخت های جدیدتر جایگزین چوب یا سوخت های فسیلی شده و برای ایجاد جلوه مصنوعی شعله و آتش، از تکنولوژی های جدید بهره گرفته می شود.

مزایای انواع شومینه

- زیبایی

یکی از مهم ترین ویژگی های شومینه ایجاد زیبایی و چشم نوازی در فضای داخلی است. این وسیله به عنوان یک عنصر تزیینی و دکوراتیو می تواند در قسمت های مختلف طراحی داخلی استفاده شود و حتی چیدمان مبلمان … را تحت تاثیر خود قرار دهد. علاقه انسان به آتش و شعله ریشه در تغییرپذیری آن دارد. درواقع شما در حال اضافه کردن چیزی به فضا هستید که هر لحظه هنگام سوختن در حال تغییر رنگ، تغییر شکل و … است و تلألو جلوه بصری متفاوت و جذاب جدیدی ایجاد می کند.

- دادن حس و حال به فضا

شومینه می تواند نماینده گذشته و سنت ها در فضای مدرن و امروزی منزل یا دفتر کار ما باشد و ضمن ایجاد حس نوستالژی به فضا حس و حال دهد. شومینه فضا را از حالت صنعتی و ماشینی آن خارج می کند و محیطی دنج و آرامش بخش برای زندگی یا کار پدید می آورد.

- گرما دهی

گرمای شومینه می تواند حس دلپذیری خصوصاً در شب های سرد و ایام زمستانی سال ایجاد کند. استفاده از آن برای سالمندان و کسانی که علاقمند به گرما هستند می تواند همیشه مفید باشد. البته باید توجه داشت که امروزه ایجاد گرما از هدف های اصلی کاربرد این وسیله در فضای داخلی نیست.

معایب انواع شومینه

- اتلاف انرژی بالا

شومینه ها بیشتر دارای جنبه ظاهری و کارکرد دکوراتیو هستند و به همین دلیل کمتر مسائلی مثل مصرف انرژی و مدیریت انرژی در آن ها مورد توجه قرار گرفته است. معمولاً بخش قابل توجه از انرژی در این وسیله گرمایی از طریق دودکش ها و … از دست می رود.

- هزینه اولیه بیشتر

شومینه چه درجایگاه یک عنصر دکوراتیو و چه در جایگاه یک وسیله کاربری برای ایجاد گرما، گزینه ای گران محسوب می شود. به عنوان یک وسیله گرمازا هزینه اولیه آن از گزینه هایی مثل رادیاتور و … بسیار بیشتر است. به عنوان یک وسیله دکوراتیو نیز نسبت به امکان های دیگر مثل نصب یک اثر هنری روی دیوار و … گران تر است.

- عدم امکان اتکا به عنوان تنها منبع گرمایی

باتوجه به قرارگیری شومینه در یک نقطه از فضا، عموماً توزیع حرارتی در محیط به شکل غیر یکنواختی اتفاق می افتد و برای توزیع یکنواخت تر و گرمابخشی به سایر فضا ها نمی توان به آن به عنوان تنها منبع گرمایی محیط اتکا کرد.

انواع شومینه در طراحی داخلی و دکوراسیون

در گذشته محدودیت های بسیاری در انتخاب انواع شومینه وجود داشت. اما امروزه با پیشرفت تکنولوژی خصوصا در داخل کشور، دامنه انتخاب ها گسترده تر شده و امکان انتخاب از میان تعداد زیادی از شرکت ها و مدل های متنوع موجود در بازار وجود دارد. شومینه ها را می توان به از نظر «نحوه کار» و «سبک» دسته بندی کرد.

انواع شومینه از نظر نحوه کار

- شومینه هیزمی (چوب سوز)

این نوع یکی از قدیمی ترین انواع شومینه است که با سوخت چوب کار می کند و در گذشته نسبت به سایر نمونه ها کاربرد بیشتری داشت. اما امروزه به دلیل برخی مشکلات کمتر مورد استفاده قرار می گیرد. یکی از مشکلات نوع هیزمی ایجاد بو و دود است. به همین دلیل کمتر در فضاهای آپارتمانی و شهری کاربرد دارند. اما در بسیاری از ویلاها و ساختمان های حاشیه شهر هنوز هم پرطرفدار هستند. طبیعی است که نمونه های جدید هرچقدر هم کم دردسر باشند، اما به هیچ وجه حس متفاوت و دنج یک شومینه هیزمی را منتقل نمی کنند.

- شومینه گازی

شومینه گازی با سوخت گاز کار می کند و گرمادهی بالایی دارد. به دلیل وجود لوله کشی و هزینه مناسب گاز در ایران طرفداران بسیاری داشته و مقرون به صرفه است. این نوع به دلیل ایجاد احتراق با گاز طبیعی بوی زیادی تولید نمی کند ولی امکان ایجاد کثیفی و دود در محیط را دارد. به دلیل امکان نشت گاز CO رعایت مسائل ایمنی در آن  بسیار ضروری است. برای رعایت ایمنی بیشتر بهتر است از یک دودکش استاندارد و همینطور سنسور دتکتور گاز در آن استفاده شود. به طور کلی می توان این نوع را یکی از نمونه های ساده و کاربردی بازار دانست.

- شومینه الکلی (اتانولی)

شومینه الکلی با سوخت الکل (اتانول) یا الکل ژلی کار می کند و گرمادهی پایینی دارد (بیشتر جنبه دکوری دارد). اما جایگزینی جدید برای انواع هیزمی و گازی است. چرا که وجود یک شعله واقعی بر اساس احتراق الکل می تواند همان حس را به فضای داخلی بدهد. این نوع شومینه ها تمیز می سوزند و از انواع دوستدار محیط زیست محسوب می شوند؛ زیرا آلودگی محیطی زیادی ایجاد نمی کنند. به همین دلیل نیازی به استفاده از دودکش ندارند. اما به هر حال به دلیل وجود احتراق و مصرف اکسیژن هوا، باید در فضا تهویه وجود داشته باشد.

- شومینه برقی

یکی از انواع پرطرفدار شومینه ها، نوع برقی آن است. مصرف این نوع نسبت به نوع گازی هزینه بالاتری دارد. ولی به دلیل برطرف شدن مسائل ایمنی و نداشتن معایبی مثل بو، دود، کثیفی و … بسیار کاربری و پرطرفدار است. به دلیل تنوع گسترده و ارائه انواع جدید این مدل در بازار، دست شما هنگام انتخاب باز خواهد بود. به همین دلیل این مدل یکی از پرطرفدارترین انواع شومینه بازار است.

ارائه تصویر و گرما

شومینه های برقی از یک تصویر یا ال سی دی برای نمایش شعله استفاده می کنند و شعله واقعی در آن وجود ندارد. درواقع سیستم گرمازای آن ها به وسیله برق حرارت تولید می کند.

ارائه تصویر بدون گرما (دکوری)

برخی از انواع شومینه های برقی فاقد وسیله گرمازا هستند و حرارتی تولید نمی کنند. تنها کاربرد زیبایی داشته و به عنوان یک عنصر دکوری در فضا استفاده می شوند.

سیستم تبخیری

سیستم تبخیری یکی از جدیدترین انواع شومینه برقی است. در این نوع از شومینه از نور و ال ای دی در کنار بخار آب برای ایجاد جلوه سه بعدی و طبیعی تر از شعله استفاده می شود. یک مخزن آب، آب مورد نیاز برای تبخیر را در خود ذخیره می کند که در مدت زمان مشخص (مثلا هر 10 ساعت) شارژ می شود.

مشاهده مطلب: بازسازی دفتر اداری

مقایسه انواع شومینه

هر کدام از انواع شومینه مزایا و معایبی دارد.  نمی توان به طور قاطع گفت کدام یک انتخاب بهتری است. درواقع این شما هستید که باید با توجه به نیازها خود بین مزایا و معایب هر یک انتخاب کنید.

مشاهده مطلب: سبک مینیمال

انواع شومینه از نظر سبک

شومینه ها به سبک های مختلفی طراحی و ساخته می شوند. این سبک ها معمولاً منطبق با اصول آن ها در دوره های تاریخی هستند. ما در اینجا برخی از پرطرفدارترین آن را به شما معرفی می کنیم.

- سبک مدرن و مینیمال

شومینه های مدرن با مصالحی مثل فلز، سنگ و … ساخته می شوند و ظاهرهای ساده اما جذاب و لوکس دارند. این شومینه ها بیشتر از نوع برقی یا الکلی هستند.

- سبک کلاسیک

در این سبک، شومینه ها به صورت کلاسیک و با قواعد و تناسبات هندسی آن ساخته می شود تا بتوانند حس تجملاتی و پرزرق و برق بودن را منتقل کنند. مصالح مورد استفاده در این سبک عموماً سنگ بوده و نحوه کار آن بیشتر با برق یا گاز است.

مشاهده مطلب: بازسازی منزل مسکونی

- سبک صنعتی یا اکسپوز

در این سبک، دودکش در بدنه یا دیوار مخفی نمی شود و در فضا قابل رویت است. طراحی شومینه به سبک صنعتی یا اکسپوز خصوصاً در نوع معلق آن می تواند زیبایی خاصی در فضای داخلی ایجاد کند.

- سبک سنتی یا روستایی

در این سبک شومینه ها به سبک سنتی یا روستایی ساخته می شوند که باعث برانگیخته شدن حس نوستالژی می شود. مصالح مورد استفاده در این سبک، چوب، سنگ یا آجر بوده و سوخت آن بیشتر از چوب یا گاز است.

مشاهده مطلب: اصول چیدمان مبلمان

ایده هایی برای استفاده از شومینه در دکوراسیون داخلی

ایده های برای شکل شومینه

- توکار

شومینه می تواند در طراحی فضا ادغام شود و در قسمتی از دیواره به صورت توکار قرار گیرد. در صورت نیاز به دودکش، می توان آن را از فضای داخل دیوار عبور داد. شکل ها توکار با سبک مدرن و مینیمال همخوانی مناسبی دارند. در صورت تمایل به اجرای این شکل از شومینه، باید از ابتدای کار آن را در آیتم های بازسازی لحاظ کرد.

- رومیزی

برخی از انواع شومینه ها که نیاز به دودکش ندارند می توانند در قسمتی از میز مورد استفاده قرار گیرند. انواع برقی تبخیری برای این منظور مناسب هستند. می توان شومینه های گازی یا هیزمی را در فضای های بیرونی به صورت رومیزی استفاده نمود.

- ایستاده

شومینه با فرم استاده می تواند یک ظاهر دکوراتیو و تندیس وار در دکوراسیون داخلی شما ایجاد کند و می تواند در هر کدام از قسمت های فضا واقع شود.

- معلق

قرار دادن شومینه به صورت معلق در فضا یکی از از ایده های جدید استفاده از آن است. این ایده به دلیل ظاهره مجسمه گونه اش، زیبایی خیره کننده ای در فضای شما ایجاد می کند. معمولاً شکل های معلق با ورق فولادی رنگ شده کوره ای تولید می شوند. شومینه های معلق می توانند هم در مرکز فضا هم نزدیک دیواره قرار بگیرند.

- استفاده به شکل بخاری قدیمی

می توان شومینه های جدید و مدرن را با استایل بخاری های قدیمی در دکوراسیون داخلی استفاده نمود. استفاده از شکل بخاری قدیمی می تواند در فضا حس نوستالژی ایجاد کند. بدین ترتیب می توانید همزمان از عملکرد و زیبایی آن لذت ببرید.

- استفاده از کرسی

کرسی در تاریخ گذشته ایران به عنوان یک وسیله گرمایشی (معادل شومینه در معماری غرب) مطرح بوده است. کرسی از یک منقل در زیر میز و یک لحاف یا روانداز روی آن تشکیل می شده است. همه اعضای خانواده برای بهره مندی از گرما دور کرسی جمع می شدند. اگر فضا به اندازه کافی دارید، استفاده از کرسی در قسمتی از فضا، ایده جذابی است. به جای منقل های قدیمی می توانید از کرسی های برقی جدید استفاده کنید و میز و روی آن را به شکل هماهنگ با طراحی داخلی خود تزیین کنید.

- استفاده از اکسسوری

برای اینکه حس و حال فضای خود را بیشتر کنید، صرفا به استفاده از شومینه اکتفا نکنید. قراردادن اکسسوری ها و تجهیزات مرتبط کنار آن تاثیر نتیجه را دوچندان می کند. منظور از اکسسوری های جانبی، چیزهایی مثل هیزم و ابزار جابجایی هیزم و … هستند. می توانید در سایت شرکت «آرا» یا «الوگرما» تعدادی از اکسسوری های جذاب مناسب فضای خود را پیدا کنید.

ایده های برای جنس شومینه

- شیشه ای

شیشه یه عنوان یکی از مصالح مدرن در انواع جدید شومینه ها خصوصاً انواع برقی آن استفاده زیادی دارد. استفاده از شیشه می تواند ظاهر مدرن و به روزی به فضای داخلی دهد. هنگام استفاده از شیشه باید به سکوریت و نسوز بودن آن دقت کرد.

- سنگی

سنگ از جمله مصالح گران قیمتی است که حس لوکس بودن زیادی به فضا می دهد. سنگ ها به دلیل مقاومت بالا در برابر ضربه پذیری و … بسیار کاربردی هستند. در شومینه می توان روی سنگ طرح های کلاسیک ایجاد کرد یا با استفاده از اسلب های بزرگ سنگ، طرح های مدرن زیبایی پدید آورد. می توان در شومینه از سرامیک یا پرسلان هم استفاده نمود. سرامیک ها از نظر قیمت نسبت به سنگ بسیار مقرون به صرفه تر هستند اما می توانند همان جلوه ظاهری را برایتان ایجاد نمایند.

- چدنی

چدن جزو مصالحی  است که در عین لوکس بودن می تواند حس قدمت را به ما منتقل کند. از طرفی به دلیل تحمل پذیری حرارت در ساخت شومینه بسیار کاربردی است و می تواند ظاهر زیبایی هم ایجاد کند.

- آجری

آجر یکی از مصالح پرطرفدار بین ایرانی ها است که ریشه در معماری سنتی ما دارد. آجر از خاک تهیه می شود و یکی از مصالح بوم آورد و دوست دار محیط زیست است. آجر نسوز مقاومت بالایی در برابر حرارت دارد. قطعه قطعه بودن آجر می تواند یک شکل زیبا به شومینه شما دهد.

- بتنی

بتن یکی از مصالح بسیار مقاوم است که در بسیاری از ساختمان ها مورد استفاده قرار میگیرد. بتن می تواند به ما حس استواری، پایداری و صلابت بدهد. در عین حال جلوه مدرنی داشته و می تواند خیلی خوب در شومینه در کنار سایر مصالح قرار گیرد.

- چوبی

شومینه ها با مصالح چوبی حس طبیعی و زیبایی به محیط می بخشند. معمولاً قسمت فریم یا قاب از چوب است و قسما آتشدان به دلیل نیاز به تحمل حرارت از فلز با رنگ کوره ای استاتیک ساخته می شود.

- آینه ای

آینه با خاصیت بازتاب کنندگی خود می تواند به فضای داخلی زرق و برق و حس لوکس بودن دهد. همچنین به دلیل انعکاس تصویر محیط در خود فضا را بزرگتر از آنچه هست، جلوه می دهد. استفاده از آینه در شومینه می تواند ایده جذابی باشد و فضای داخلی شما را متفاوت کند.

- گچی

اگر قصد داشته باشید شومینه خود را به صورت کامل با طراحی داخلی فضا ادغام کنید، استفاده از گچ ایده خوبی خواهد بود. با توجه به اینکه گچ مقاومت حرارتی لازم برای قرارگیری در معرض آتش را ندارد، در قسمت آتشدان از فلز با رنگ کوره ای استفاده می شود و قسمت های گچی با عایق حرارتی از آن تفکیک می شوند. روی دیوار گچی می تواند با رنگ یا یک طرح کاغذ دیواری پوشیده شود.

مشاهده مطلب: بازسازی منزل مسکونی

ایده هایی برای محل استفاده شومینه

- در فضای باز (آتشدان)

شومینه ها نه تنها در فضای داخلی بلکه در فضاهای خارجی نیز بسیار کاربردی هستند. در این ایده می توانید یک آتشدان در قسمتی از فضای حیاط، تراس یا بام سبز خود داشته باشید. آتشدان ها در فضاهای بیرونی ضمن ایجاد زیبایی می توانند مرکز مبلمان و نیمکت های محل نشستن باشند تا در سرمای شب یا زمستان از گرمای آن استفاده کنید. همچنین آتش دان ها می توانند طوری طراحی شوند که امکان استفاده به عنوان اجاق و باربیکیو را نیز فراهم کنند. آتشدان ها بیشتر با گاز یا چوب کار می کنند و از جنس سنگ و آهن با رنگ کوره ای (استاتیک) هستند. آتشدان ها باید در برابر حرارت، زنگ زدگی، آب و رطوبت مقاوم باشند. در ادامه چند نمونه آتشدان به شما معرفی می کنیم:

- روی دیوار تلوزیون

قرار دادن شومینه روی دیوار تلوزیون ایده جدید است که با سبک های امروزی مثل سبک مدرن، مینیمال و معاصر همخوانی دارد. قرار دادن شومینه روی دیوار تلوزیون به شما کمک می کند با یک تیر دو نشان بزنید. یعنی از یک ست مبلمان در فضا همزمان برای دیدن تلوزیون و همزمان به عنوان دیوار شومینه استفاده نمایید. این ایده برای فضاهای کوچک و با مساحت کم کاربردی است.

- در کنج دیوار

استفاده از شومینه در کنج دیوار یکی از ایده های قدیمی است که هنوز هم طرفداران خاصی دارد. در صورتی که گوشه فضای شما خالی و بدون استفاده است می توانید آن را به شومینه اختصاص دهید. در این صورت باید مبلمان خود را طوری در فضا جانمایی کنید که مانع دید مناسب به شومینه نشود.

- روی یک دیوار بزرگ

قرار دادن شومینه روی یکی از دیوارهای کانونی در فضای داخلی می تواند فضای جذاب و دلپذیری برای شما پدید آورد. هنگامی  که این دیوار ابعاد بزرگی داشته باشد، زیبایی دوچندان خواهید داشت. می توانید مبل های خود را هماهنگ با اصول چیدمان مبلمان، جلو شومینه در دو طرف طوری قرار دهید که همه به آن دید داشته باشند و از زیبایی و گرمای آن لذت ببرند.

- در مرکز فضا

شومینه های با مدل های جدید مثل «مدل معلق» یا «مدل دو طرفه» می توانند با قرارگیری در مرکز فضا، حس متفاوتی در فضای داخلی شما ایجاد کنند. می توانید مبلمان خود را به صورت دایره ای، یو شکل یا خطی با مرکزیت شومینه جانمایی کنید. این ایده بیشتر با فضاهای بزرگ هماهنگ است.

نکات مهم در انتخاب و خرید انواع شومینه

اگرخودتان قصد تصمیم گیری دارید.

شومینه به عنوان یکی از اجزای مهم در فضای داخلی باید با دقت زیادی انتخاب شود. به همین دلیل اگر تصمیم بر دکوراسیون داخلی توسط خودتان دارید باید حین انتخاب و خرید به اصول و نکات طراحی داخلی نیز دقت داشته باشید. ما در ادامه برخی از شرکت ها فروشگاه های آنلاین در این زمینه را به شما معرفی می کنیم.  اما توصیه می کنیم حتما موارد  زیر را هنگام خرید در نظر داشته باشید.

«گلیم»، «فکوس»، «طرح زندگی پرتو»، «پدیده»، «فروشگاه آنلاین آرا»، «پلانیکا»، «آوالون»، «شومینه هنر»، «گرمافرین»

- بررسی فضا و ابعاد آن

حتما قبل از انتخاب و خرید ابعاد و تناسبات فضایتان را اندازه بگیرید و محل قرارگیری شومینه در فضا را مشخص کنید. حتما چک کنید ابعاد آن نسبت به فضا متناسب باشد. اگر یک دیوار کشیده دارید از شومینه های خطی با طول بزرگ استفاده کنید. اگر دیوار شما کوچک است، انواع کوچک کوچک با تناسبات مربعی برای شما مفید خواهد بود.

- بررسی سبک طراحی و دکوراسیون داخلی

شومینه شما باید هماهنگ با سبک طراحی و دکوراسیون داخلی فضایتان باشد. اگر فضای شما مدرن و ساده است نمی توانید از یک شومینه کلاسیک در آن استفاده کنید. پس تنها به اینکه از یک محصول خوشتان آمده اکتفاده نکنید و یک بار آن را در فضا تصور کنید تا از هماهنگ بودن همه چیز مطمئن شوید.

- بررسی هماهنگی با سایر مبلمان فضا

همانطور که در مقاله عناصر و اصول دیزاین اشاره کردیم، یکی از مهم ترین  اصول طراحی داخلی هارمونی و وحدت است. بر اساس این اصل برای همه مبلمان و تجهیزات فضا باید به طریقی با هم هماهنگی و هارمونی داشته باشند. اگر در مبلمان و عناصر فضای داخلی شما رنگ، مصالح و شکل و فرم بخصوصی تکرار شده، شومینه شما نیز می تواند از آن تبعیت کند.

- بررسی میزان مصرف انرژی

حتما پیش از خرید مطمئن شوید، انتخاب شما از نظر مصرف انرژی مقرون به صرفه است. از فروشنده درخواست کنید میزان مصرف کالای خود را (برق یا گاز) به شما اعلام کند. اگر از انواع شومینه متانولی خرید می کنید حتما بپرسید هرچند وقت یکبار نیاز به شارژ آن وجود دارد و هزینه الکل مصرفی اش چقدر می شود. ضمناً مطمئن شوید میزان گرمادهی  آن مطابق انتظار شما است.

- بررسی استاندارد و میزان ایمنی

استاندارد و ایمنی یک اصل مهم است که هرگز نباید فراموش شود. دقت کنید که کالای شما دارای نشان استاندارد باشد. حتما سراغ شرکت های معتبر و نامدار بروید و دقت کنید کالای انتخابی شما را شرکت متفرقه ای تولید نکرده باشد. برای اطمینان از استاندارد فنی محصول، بررسی کنید که کالای مورد نظر دارای گارانتی است یا خیر.

اگر علارغم تمام توضیحاتی که در این مقاله دریافت کرده اید، ابهامات و سوالاتی دارید که باید برطرف شود، با ما در صفحه «دریافت مشاوره طراحی داخلی» در تماس باشید. کارشناسان ما آماده پاسخگویی به سوالات شما و ارائه کاربردی ترین راهکارهای طراحی برای فضای شما هستند.

اگر مایل هستید به شکل ویژه تری برای شما وقت بگذاریم و یک طرح اختصاصی برای فضای شما طراحی کنیم، می توانید درخواست خود را از صفحه «سفارش طراحی آنلاین» به ما ارسال کنید. آرانو یکی از بهترین شرکت های طراحی داخلی و همینطور از شرکت های برتر بازسازی در کشور با بیش از یک دهه سابقه است. خدمات طراحی داخلی آرانو شامل ارائه رندرهای سه بعدی و شبیه سازی شده از فضای شما به همراه پلان جانمایی و مبلمان همه عناصر در فضا است و همه نیازهای شما را پوشش می دهد.

جمع بندی

در این مقاله با شومینه و کاربردهای آن آشنا شدیم. دریافتیم که این وسیله می تواند باعث زیباتر شدن فضای داخلی ما شود، به آن حس و حال دهد و نهایتا به عنوان وسیله گرما زا به ما کمک کند. اما علارغم این مزایا و معایبی نیز دارد. اتلاف انرژی آن بسیار بالا است، هزینه اولیه بیشتری نسبت به سایر وسایل گرمازا دارد و نهایتا نمی توان روی آن به عنوان تنها منبع گرمایی اتکا کرد.

 انواع شومینه از نظر نحوه کار، شامل 1) نوع هیزمی(چوب سوز)، 2) نوع گازی، 3) نوع الکلی (اتانولی)، 4) نوع برقی می شوند.

  • نوع هیزمی: یک گزینه سنتی است که حس طبیعی خیلی خوبی دارد اما پر مصرف، پردردسر و دارای بو و کثیفی است.
  • نوع گازی: کم مصرف، راحت و بی دردسر بوده، حس طبیعی نسبتا خوبی دارد و محبوب است. اما کمی دوده و کثیفی ایجاد می کند.
  • نوع برقی: مصرف انرژی متوسطی دارد، راحت و کاملاً بدون دردسر بوده و فاقد هرگونه بو و کثیفی است. این شومینه محبویت زیادی دارد اما حس طبیعی آن کم است.
  • نوع الکلی: بو و کثیفی ندارد و حس طبیعی آن به نسبت خوب است اما به دلیل هزینه انرژی و نیاز به شارژ زود به زود، محبوبیت پایینی دارد.

در پایان توصیه می کنیم اگر قصد استفاده از شومینه در طراحی داخلی خود را دارید، از ایده های خلاقانه ای که به شما پیشنهاد دادیم استفاده کنید و هنگام خرید همه نکات لازم را درنظر داشته باشید.

شومینه می تواند باعث زیباتر شدن فضای داخلی ما شود، به آن حس و حال دهد و نهایتا به عنوان وسیله گرما زا به ما کمک کند. اما علارغم این مزایا، معایبی نیز دارد. اتلاف انرژی آن بسیار بالا است، هزینه اولیه بیشتری نسبت به سایر وسایل گرمازا دارد و نهایتا نمی توان روی آن به عنوان تنها منبع گرمایی اتکا کرد.

هر کدام از انواع شومینه مزایا و معایبی دارد. نمی توان به طور قاطع گفت کدام یک انتخاب بهتری است. درواقع این شما هستید که باید با توجه به نیازها خود بین مزایا و معایب هر یک انتخاب کنید.  حتما برای کسب اطلاعات تکمیل این مقاله را مطالعه کنید.

 

مصرف انرژی

سهولت استفاده

بو، دوده و کثیفی

حس طبیعی

محبوبیت

الکلی

متوسط

دارای دردسر

ندارد

متوسط

کم

گازی

کم

راحت

کم

متوسط

متوسط

برقی

متوسط

خیلی راحت

ندارد

کم

زیاد

هیزمی

زیاد

پر دردسر

زیاد

خیلی زیاد

متوسط

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا