مشاوره تخصصی و راهنمای جامع انتخاب و خرید لوستر برای منزل یا دفتر کار

مشاوره خرید لوستر

یکی از آیتم های مهم بازسازی انتخاب و خرید عناصر نورپردازی فضا مثل لوستر و … است. ما در این مقاله لوسترها را به عنوان یکی از عناصر پرکاربرد و پرطرفدار برای نوپردازی و روشنایی فضای داخلی به طور کامل معرفی می کنیم. به دلیل تنوع زیاد اندازه ای، شکلی و مدلی لوسترها در بازار ممکن است بسیاری از افراد هنگام انتخاب و خرید دچار تردید و سردگمی شوند و نیاز به راهنمایی داشته باشند. اگر سوالاتی از این دست ذهن شما را مشغول کرده، با ما در آرانو دیزاین همراه باشید:

  • چه لوستری برای فضای منزل و محل کار مناسب است؟
  • لوستر خوب چه ویژگی هایی باید داشته باشد؟
  • انواع لوسترهای موجود در بازار مناسب منزل و دفتر کار چه هستند؟
  • هنگام انتخاب و خرید لوستر برای منزل و دفتر کار به چه نکاتی باید توجه کنیم؟

راهنما و مشاوره خرید لوستر در دکوراسیون داخلی

لوستر چیست؟

لوستر یک کلمه فرانسوی به معنی محل نگهداری شمع است و از زبان فرانسه وارد فارسی شده است. لوستر نوعی چراغ تزیینی پرکاربرد در دکوراسیون و فضای داخلی است که می تواند در مرکز فضا یا روی دیوارها نصب شود. جنبه تزیینی و جنبه کاربردی آن دو سوی متقابل در طراحی آن هستند که ممکن است هر یک پر رنگ تر از دیگری شود. جنبه تزیینی آن به زیبایی و تندیس واری آن و جنبه کاربردی به چراغ بودن و تامین روشنایی (نورپردازی) محیط دلالت دارد.

تاریخچه

اولین لوسترها در کلیساها به عنوان وسیله نگهداری شمع در فضا ساخته شدند. بعدها لوسترها تکامل پیدا کردند و شکل های متنوع تر و پر زرق و برق تری به خود گرفتند. در آن زمان مشاوره خرید لوستر به شکل امروزی وجود نداشت و لوستر ها به عنوان یک عنصر تزیینی تجملی و گران قیمت بیشتر به قشر مرفه و اشرافی جامعه اختصاص داشت. اما به مرور زمان با پیشرفت صنعت و تکنولوژی این ابزار روشنایی به خانه و دفتر کار همه مردم راه یافت. امروزه شکل ها و مدل های متنوعی از لوستر به سبک های مختلف در دسترس همه قرار دارد. در صورتی که تمایل دارید اطلاعات بیشتری درباره تاریخچه طراحی داخلی و سیر تحول آن کسب کنید، از مقاله دیگر ما با همین عنوان دیدن کنید.

مزایای لوستر

- زیباسازی محیط

همانطور که گفتیم لوسترها به دلیل جنبه تزیینی و دکوراتیوی که دارند می تواند فضای داخلی را زیباتر و جذاب تر کنند. درواقع هر لوستر فارغ از جنبه روشنایی، مثل یک تندیس در فضای داخلی به آن زیبایی می دهد. عناصر تزیینی باعث لوکس تر بنظر رسیدن فضا می شوند و آن را از سادگی درمی آورند.

- تامین روشنایی محیط

لوسترها می توانند همزمان با جنبه دکوراتیو، کاملا کاربردی باشند و روشنایی لازم برای محیط ما را فراهم آورند. لوسترها بیشتر برای تامین نور عمومی فضا (General Lighting) استفاده می شوند. به همین دلیل جنبه های فنی به همان اندازه جنبه های هنری در انتخاب لوستر دارای اهمیت هستند.

- امکان نصب در همه فضاها

لوسترها تنوع زیادی در شکل، سبک، اندازه و … دارند. به همین دلیل در بسیاری از فضاها از پذیرایی، اتاق خواب و آشپزخانه گرفته تا راهروها، سرویس بهداشتی و حتی فضاهای بیرونی ثابل نصب هستند.

معایب لوستر

- عدم امکان اتکا به لوستر به عنوان تنها منبع روشنایی

باتوجه به وجود جنبه تزیینی در لوستر و غالب بودن آن به جنبه کاربردی؛ نمی توانیم انتظار داشته باشیم یک لوستر همه خواسته های ما را از نظر میزان و استاندارد روشنایی فضا تامین کند. در واقع لوسترها بیشتر به عنوان یک منبع روشنایی کمکی در فضا عمل می کنند و برای تکمیل میزان روشنایی، نیاز به منابع روشنایی دیگر وجود خواهد داشت.

- کاربرد کمتر در طراحی های مدرن و مینیمال

امروز با افزایش فضاها داخلی به سبک مدرن و مینیمال، کاربرد لوستر در فضا کمتر شده است. اگرچه همچنان دست ما در انتخاب لوسترهای با طرح مدرن باز است اما بسیاری از طراحان داخلی ترجیح می دهند به جای آن از روشنایی ها دیگری مثل «نور خطی»، «نور ریلی» و «نور سقفی تریم لس» و … بهره ببرند.

مشاوره خرید لوستر و انواع آن

اگر قصد انتخاب و خرید دارید مشاوره خرید لوستر به شما کمک زیادی خواهد کرد. به همین منظور بهتر است انواع آن را بشناسید. لوسترها بر اساس سبک، شکل نوردهی، محل نصب و جنس انواع مختلفی دارند.

انواع لوسترها بر اساس سبک

- لوستر سنتی و کلاسیک

لوسترهای کلاسیک دارای شکل و شمایلی سنتی هستند و با الهام از نوستالژی هایی که از شکل چراغ های قدیمی کلیسا ها وجود دارد طراحی می شوند. این نوع لوسترها پرکار، پر زرق و برق و همچنین تجملی هستند و با سبک طراحی داخلی کلاسیک یا سبک های سنتی خیلی خوب ست می شوند.

- لوستر مدرن و معاصر

لوسترهای مدرن همانطور که از نام آن ها پیدا است ظاهری مدرن و ساده اما جذاب و گیرا دارند. این لوستر ها با سبک های طراحی داخلی مدرن، مینیمال، پست مدرن و معاصر خیلی خوب ست می شوند.

انواع لوسترها بر اساس شکل نوردهی

- بالا تاب

در این نوع از نورپردازی، چراغ ها به سقف می تابند و انعکاس نور آن ها از سقف فضا را روشن می کند. ویژگی مثبت این نوع نورپردازی عدم خیرگی چشم  است.

- پایین تاپ

نورپردازی پایین تاب، شامل منابع نوری است که به طور مستقیم به سمت پایین می تابند و سطح مبلمان و کف محیط را روشن می کنند.

- پخش

نورپردازی پخش یا دیفیوز شده یکی از روش های جدید و مدرن نورپردازی است. در این نوع از نورپردازی کل نور منبع نوری به کمک یک دیفیوزر پخش می شود. به همین دلیل منبع نوری به طور مستقیم قابل مشاهده نیست و کل فضا با یک نور ملایم روشن می شود.

- بالا تاب و پایین تاب

برخی از لوسترها همزمان از دو یا چند روش نورپردازی استفاده می کنند تا تنوع و حس و حال بیشتری به فضا بدهند.

انواع لوسترها بر اساس محل نصب

- آویز

لوسترهای آویز با یک کابل، زنجیر یا سیم از سقف آویزان می شوند. شکل آویز، شکل سنتی لوستر است. بسیاری از لوسترهای بازار از نوع آویز هستند.

- سقفی

لوسترهای سقفی به طور مستقیم و بدون داشتن آویز به سقف متصل می شوند. این لوسترها مدرن تر بوده و جدید تر هستند و تعداد آن ها در بازار محدود تر است.

- دیواری

لوسترهای دیواری برای تزیین دیوارها روی آن نصب می شوند. برخی انواع لوسترهای آویز، مشابه دیواری هم دارند. درواقع اگر بخواهید می توانید برای لوستر دیواری و آویز فضایتان از یک ست استفاده کنید.

انواع لوسترها بر اساس جنس

- لوستر فلزی (استیل، آلومینیومی، برنزی و ...)

لوسترهای فلزی می توانند با مصالح مختلفی همچون آلومینیوم، برنز، استیل و سایر آلیاژ های جدید تولید شوند. این جنس می تواند هم برای ساخت مدل های کلاسیک و هم برای ساخت مدل های مدرن مورد استفاده قرار گیرد.

- لوستر شیشه و کریستالی

این لوسترها بیشتر از شیشه یا کریستال ساخته می شوند و  یکی از انواع رایج لوستر در ایران هستند. این جنس بیشتر به سبک کلاسیک تولید می شود.

- لوستر سرامیکی

لوسترهای سرامیکی یکی از انواع زیبا و پرکاربرد هستند. می توانند همزمان براقیت و تجملاتی بودن شیشه را داشته باشند. اما به دلیل اینکه شفاف نیستند کمتر کثیفی را روی خود نمایان می کنند.

- لوستر چوبی

چوب یک متریال طبیعی، بومی و سنتی است. لوسترها چوبی باتوجه به ذات طبیعت دوست انسان بسیار همه پسند و محبوب هستند. خصوصاً در طراحی های به سبک سنتی و روستایی زیبایی زیادی به محیط می دهند.

- لوستر ترکیبی

لوسترهای ترکیبی می توانند مجموعه ای از حس های مصالح مختلف را به ما ارائه دهند. از این جهت همزمان در سبک ها مدرن و سبک ها کلاسیک قابل استفاده هستند. در این لوسترها دو یا چند متریال مختلف در ساخت، کنار یکدیگر استفاده می شوند.

مشاروه خرید لوستر برای منزل یا دفتر کار

اصول و راهنمای خرید لوستر

- مشاوره خرید لوستر: تناسب با سبک دکوراسیون

اگر قصد انتخاب و خرید لوستر دارید مشاوره خرید لوستر یبه شما کمک می کند انتخابی هماهنگ با  سبک طراحی و دکوراسیون داخلی فضا داشته باشید. بهتر است انتخابی هماهنگ با فضای داخلی خود داشته باشید. هماهنگی سبک لوستر با سبک طراحی داخلی کمک می کند تا این دو منسجم تر بنظر برسند و زیبایی فضا دوچندان شود.

- مشاوره خرید لوستر: هارمونی با مبلمان

همانطور که می دانید رعایت هارمونی و وحدت یکی از مهم ترین «اصول دیزاین» است. بر اساس این اصل هنگام چیدمان مبلمان باید بین لوستر شما و سایر عناصر طراحی داخلی (مثل مبلمان، فرش، پرده و …) هماهنگی وجود داشته باشد. هارمونی کمک می کند عناصر مختلف جدای از هم بنظر نرسند. برای رعایت هارمونی هنگام انتخاب و خرید لوستر برای منزل و دفتر کار خود دقت کنید که  جنس، رنگ و شکل آن هماهنگ با عناصر طراحی داخلی فضای شما باشد.

- مشاوره خرید لوستر: توجه به ابعاد و تناسبات

هنگامی که قصد انتخاب و خرید لوستر مناسب برای فضای داخلی خود را دارید، باید حتما مشخصات ابعادی و تناسبات محصول را به دقت مورد بررسی قرار دهید. مطمئن شوید که ابعاد مورد نظرتان (که روی شناسنامه محصول درج شده است) برای فضای شما مناسب باشد. بسیاری از افراد بعد از خرید تازه متوجه می شوند که خریدشان نسبت به فضا بیش از حد بزرگ یا بیش از حد کوچک است. برای فضای های بزرگ می توانید لوسترهای با ابعاد بزرگ تر را استفاده کنید. در فضاهای کوچک بهتر است گزینه های جمع و جور تر مورد استفاده قرار گیرد. حتماً بررسی کنید که ارتفاع کف زمین تا زیر لوستر در مرکز فضا (پس از نصب) نباید از 210 سانتی متر کمتر نشود.

همچنین دقت به برخی نکات طراحی و دکوراسیون داخلی حائز اهمیت است. مثلاً باید دقت کنید گاهی تناسب بین ابعاد لوستر با مبلمان نیز مهم است. مثلا هنگامی دقیقا بالای یک میز نهارخوری قصد استفاده از نورپردازی را دارید، باید از ابعاد متناسب با میز استفاده کنید. نورپردازی بالای میز نهارخوری از نظر ارتفاعی باید 70 تا 90 سانتی متر با آن فاصله داشته باشد.

- مشاوره خرید لوستر: توجه به ویژگی های فنی

هنگام انتخاب و خرید لوستر برای منزل یا دفتر کار خود باید به ویژگی های فنی آن نیز دقت کنید. ویژگی های فنی لوستر شامل «جنس بدنه و اتصالات»، «جنس و مشخصات لامپ ها»، «میزان روشنایی و نحوه پخش نور» هستند.

جنس بدنه و اتصالات

سعی کنید محصولی را انتخاب کنید از مصالح مرغوب در ساخت استفاده کرده باشد و اتصالات تمیز و محکمی داشته باشد.  محل اتصال قطعات با مصالح مختلف جایی است که با بررسی آن می توانید متوجه کیفیت ساخت شوید. لوسترهای با جنس نامرغوب و اتصالات کثیف و ضعیف خیلی زود فرسوده و از رده خارج می شوند.

جنس و مشخصات لامپ ها

یک لوستر استاندارد باید حتما مشخصات لامپ ها (مثل وات، لومن نوری، عمر لامپ ها، دمای رنگ نور، وضوح رنگ و …) را به شما ارائه کند. اگر مایل به کسب اطلاعات بیشتری درباره این اصطلاحات هستید، مقاله دیگر ما با عنوان «اصول نورپردازی در طراحی داخلی و دکوراسیون» را مطالعه کنید. ضمناً دقت کنید که لامپ ها قابلیت تعویض داشته باشند تا در صورت بروز مشکل امکان رفع آن وجود داشته باشد.

میزان روشنایی و نحوه پخش نور

معمولا هنگام خرید لوسترهای استاندارد، شرکت سازنده آن ها یک راهنما از نحوه کار و نصب به شما ارائه می دهد که در آن اطلاعاتی راجع به میزان روشنایی و نحوه پخش نور وجود دارد. همچنین ممکن است توصیه هایی درباره فضاهایی که امکان نصب در آن ها وجود دارد، ارائه شده باشد.

- مشاوره خرید لوستر: توجه به میزان روشنایی مورد نیاز فضا

هر فضا باتوجه به نوع فعالیت و کاربری به میزان مشخصی از روشنایی (بر اساس لومن، لوکس یا وات) با دمای نور مشخص (کلوین) نیاز دارد. میزان روشنایی فضا نباید خیلی کمتر یا بیشتر از استاندارد تعیین شده باشد. مثلاً 10 وات نور با رنگ نور طبیعی (natural light) برای روشن کردن یک اتاق خواب حدود ده مترمربعی مناسب است. در این مورد می توانیم برای اتاق اشاره شده یک لوستر با یک لامپ 10 وات یا لوستر دارای سه لامپ 3 وات تهیه کنیم. برای بررسی دقیق تر فضاهای خود می توانید از سایت های محاسبه آنلاین روشنایی  (مثل سایت پارس شهاب) کمک بگیرید. مقادیر استاندارد روشنایی در «نشریه 110 تاسیسات برقی ساختمان» و «مبحث 13 مقررات ملی ساختمان» به طور کامل اشاره شده است.

- مشاوره خرید لوستر: توجه به پدیده خیرگی و چشم زدگی

دیدن منبع نور توسط چشم می تواند باعث بروز پدیده خیرگی و چشم زدگی شود. بهتر است چشم ما به طور مستقیم منبع نوری را مشاهده نکند. به این منطور بسیاری از سازنده ها با قرار دادن پخش کننده (دیفیوزر) در اطراف منبع نوری، جلوی این پدیده را می گیرند. پخش کننده نور می تواند از کاغذ، پارچه (شید)، حباب شیشه و … باشد. همچنین طراحی لوستر می تواند به گونه ای باشد که نور را به طور غیر مستقیم (مثلا با تاباندان به سقف و بازتاب از آن) به چشم ما برساند. در این حالت ما منبع نور را نمی بینیم اما از روشنایی فضا استفاده خواهیم کرد.  پیشنهاد می کنیم محصولی را انتخاب کنید که با این ویژگی منطبق باشد.

- مشاوره خرید لوستر: توجه به سیم کشی و تاسیسات فضا

پیش از انتخاب و خرید لوستر برای منزل یا دفتر کار یا اقدام به نصب آن در فضا از وجود سیمکشی و زیرساخت تاسیساتی مورد نظر مطمئن شوید. اگر قصد استفاده از لوسترهای سقفی یا دیواری را دارید، بررسی کنید که روی سقف و دیوار سر سیم برق وجود داشته باشد. برخی انواع لوسترها به یک سیم اضافه تر (علاوه بر یک سیم فاز و یک سیم نول) نیاز دارند. همچنین لوسترهای سنگین به دلیل وزن زیاد باید به یک زنجیر که دارای اتصال محکم سازه ای است، وصل شوند.

- مشاوره خرید لوستر: توجه به دوام و عمر محصول + گارانتی

هر محصولی باتوجه به مصالحی که در آن استفاده شده و کیفیت ساخت، یک عمر مفید دارد. سعی کنید انتخابی داشته باشید که دوام و عمر بیشتری داشته باشد. معمولاً تولید کنندگانی که از کیفیت ودوام محصول خود مطمئن هستند، کالای خود را گارانتی می کنند. توصیه می کنیم کالاهای دارای گارانتی را برای خرید خود انتخاب کنید. حتماً به مدت زمان و شرایط گارانتی نیز توجه داشته باشید تا در صورت لزوم بتوانید از آن استفاده کنید.

- مشاوره خرید لوستر: توجه به نحوه نگهداری و تمیز کردن

سطوح و لبه ها روی لوستر یکی از مکان هایی است که همیشه گرد و غبار به خود می گیرد و نیاز به تمیز شدن دارد. خرید لوسترهای با طرح ظریف  و پرکار از این نظر کار شما را دشوار می کنند. پس اگر شما هم به تمیزی و نظافت محیط کار و زندگی تان اهمیت می دهید؛ توصیه می کنیم لوستری را انتخاب کنید که نگهداری و تمیز کردن آن راحت تر باشد.

- مشاوره خرید لوستر: توجه به تکنولوژی های جدید

امروزه با پیشرفت تکنولوژی لوسترها به فناوری ها جدید مجهز شده اند که آن ها را از انواع قدیمی تمایز می دهد. هنگام خرید محصول باید دقت کنید که آیا درحال خرید یک محصول به روز هستید یا قدیمی! لوسترهای قدیمی تقریبا هیچ امکانات خاصی نداشتند در حالی که محصول های جدید امکان های مختلفی برای شما مهیا می کنند. مثلا نورها یا جهت آن ها می تواند قابلیت تنظیم داشته باشد. ممکن است محصول مورد نظر «دارای دتکتور حرکتی» باشد و هنگام حضور فرد در فضا به صورت اتوماتیک روشن و هنگام خروج از فضا خاموش شود. بعضی از انواع لوستر دارای ریموت هستند و می توان با «دیمر» قدرت نور آن ها را کنترل کرد. انواع جدید تر می توانند به کلی «هوشمند» بوده و قابلیت های همچون پخش صوت و … نیز داشته باشند.

اگر علارغم تمام توضیحاتی که در این مقاله دریافت کرده اید، ابهامات و سوالاتی دارید که باید برطرف شود، با ما در صفحه «دریافت مشاوره طراحی داخلی» در تماس باشید. کارشناسان ما آماده پاسخگویی به سوالات شما و ارائه کاربردی ترین راهکارهای طراحی برای فضای شما هستند.

اگر مایل هستید به شکل ویژه تری برای شما وقت بگذاریم و یک طرح اختصاصی برای فضای شما طراحی کنیم، می توانید درخواست خود را از صفحه «سفارش طراحی آنلاین» به ما ارسال کنید. آرانو یکی از بهترین شرکت ها طراحی داخلی و همینطور از شرکت ها برتر بازسازی در کشور با بیش از یک دهه سابقه است. خدمات طراحی داخلی آرانو شامل ارائه رندرهای سه بعدی و شبیه سازی شده از فضای شما به همراه پلان جانمایی و مبلمان همه عناصر در فضا است و همه نیازهای شما را پوشش می دهد.

جمع بندی

در این مقاله با لوستر و کاربردهای آن آشنا شدیم، سپس انواع لوستر را به شما معرفی کردیم. دریافتیم که براساس سبک، شکل نوردهی، محل نصب و مصالح انواع گوناگونی دارد. بهتر است هنگام انتخاب و خرید لوستر برای منزل یا دفتر کار به اصول زیر توجه کنید:

– تناسب با سبک طراحی
– هارمونی با مبلمان و سایر عناصر طراحی
– تناسب ابعاد لوستر نسبت به فضا
– توجه به ویژگی های فنی لوستر
– تناسب با میزان روشنایی مورد نیاز فضا
– نداشتن پدیده خیرگی و چشم زدگی
– درنظر گرفتن سیم کشی و تاسیسات فضا
– دوام و عمر محصول + گارانتی
– نگهداری و تمیز کردن آسان
– برخورداری از تکنولوژی های جدید

لوسترها براساس سبک، شکل نوردهی، محل نصب و مصالح انواع گوناگونی دارند که در این مقاله بطور کامل توضیح داده شده است.

انواع بر اساس سبک: لوستر کلاسیک / لوستر مدرن

انواع بر اساس شکل نوردهی: بالا تاب / پایین تاپ / پخش / بالا تاب و پایین تاب

انواع بر اساس محل نصب: آویز / سقفی / دیواری

انواع بر اساس جنس: فلزی / شیشه  و کریستالی / سرامیکی / چوبی / ترکیبی

– تناسب با سبک طراحی
– هارمونی با مبلمان و سایر عناصر طراحی
– تناسب ابعاد لوستر نسبت به فضا
– توجه به ویژگی های فنی لوستر
– تناسب با میزان روشنایی مورد نیاز فضا
– نداشتن پدیده خیرگی و چشم زدگی
– درنظر گرفتن سیم کشی و تاسیسات فضا
– دوام و عمر محصول + گارانتی
– نگهداری و تمیز کردن آسان
– برخورداری از تکنولوژی های جدید

1 دیدگاه دربارهٔ «مشاوره خرید لوستر»

  1. سلام خوبید نحوه ی تمیز نگه داشتن لوستر به نظر من خوب بود من از این سایت ها هم وبسایت آف دکور و وبسایت دکورانیک برای دکوراسیون بود لذت بردم

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا