طراحی نما ساختمان لوکس و لاکچری و ساده و مدرن

انواع نما ساختمان​

نما یکی از شاخصه های مهم معماری هر بنایی است. امروزه طراحی انواع نما ساختمان برای همه مالکان، سازندگان یا استفاده کنندگان اهمیت بسیار بالایی پیدا کرده است. چرا که مهمترین و بارزترین جلوه بیرونی محل زندگی یا کسب و کار آن ها و نمودی از شخصیت و اعتبار آن است. یک نما با طرح خاص، لوکس، خلاقانه و چشم گیر می تواند بین بناهای مجاور جلب توجه کند. یک نمای زیبا و خاص می تواند برای شما ارزش افزوده ایجاد کند. این ارزش افزوده از جلب توجه عابرین گرفته تا رونق کسب و کار یا  افزایش قیمت اجاره و فروش را شامل می شود.

برای رسیدن به دید بهتر می توان انواع نمای ساختمان ها را به تفکیک مورد بررسی قرار داد. به این منظور می توان انواع نماها را بر اساس «موضوع و کاربری» و بر اساس «تعداد طبقات» دسته بندی کرد. ما در این مقاله یک دسته بندی جامع از انواع نما ارائه می کنیم. در صورت تمایل به سفارش انواع طراحی از طریق لینک مربوطه اقدام بفرمایید.

انواع طراحی نما بر اساس موضوع و کاربری

بصورت کلی می توان انواع طراحی نما ساختمان ها را بر اساس موضوع و کاربری آن ها دسته بندی کرد. از این نظر ممکن است ساختمان شما «مسکونی، ویلایی، اداری، تجاری یا عمومی» باشد. نکته ای که باید به آن توجه کنید این است که طرح نمای شما باید متناسب با کاربری آن باشد. شخصیت و هویت یک ساختمان مسکونی با یک ساختمان ویلایی یا اداری متفاوت است. علاوه بر این هر یک از این کاربری های نیازهای متفاوتی دارند. این نیاز ها از نحوه نگهداری تا میزان نورگیری، مصالح، ابعاد پنجره ها و بازشوها و … را شامل می شود.

مطلب پیشنهادی: طراحی دکوراسیون اداری

انواع نما ساختمان : آپارتمانی و مسکونی

اکثر بناهای شهری در حال ساخت در ایران، ساختمان های مسکونی هستند. پروژه های مسکونی مثل انواع طراحی نما ساختمان مسکونی، آپارتمان و خانه باید با دقت و ظرافت خاصی انجام شود. درواقع این نماها باید در عین برخورداری از جلوه لوکس و رسمی، حس لطافت و دلپذیری خانه را نیز شامل شوند. استفاده از انواع مصالح مانند آجر، رنگ های گرم و همچنین گیاهان و فلاورباکس ها در نمای شما به این موضوع کمک می کند.

نمونه طراحی انواع نمای آپارتمان یا خانه مسکونی

مشاهده مطلب: بازسازی منزل مسکونی

انواع نما ساختمان : اداری

نمای ساختمان اداری نیازمند رعایت ضوابط خاصی است. مثلا نما باید بسیار حرفه ای و رسمی بنظر برسد و در عین حال با هویت بصری و رنگ سازمانی هماهنگی کافی داشته باشد. می توان قسمت مخصوصی جهت نصب تابلو و لوگو شرکت برای ساختمان در نظر گرفت. انواع مصالح مانند سنگ، کامپوزیت، شیشه، بتن و میکروسمنت گزینه های مناسبی برای اینگونه بناها هستند. همچنینی رنگ های خنثی مثل سفید، مشکی و خاکستری می توانند انتخاب رنگی مناسبی باشند. انواع نماهای اداری معمولاٌ سطوح شیشه خور زیادی دارند. اما در عین حال می توانند نور غیر مستقیم از طریق یک نمای پوسته ای دریافت نمایند.

نمونه طراحی انواع نمای ساختمان اداری

مشاهده مطلب: بازسازی دفتر اداری

انواع نما ساختمان : ویلایی

طرح انواع نما بسیار به سلیقه شخصی کارفرمای آن و مالک ویلا وابسته است. مصالح بکار رفته در آن می توانند از چوب و سنگ و آجر گرفته تا سیمان و بتن و … متنوع باشد. معمولاً حجم کلی ویلا ترکیب چند شکل هندسی است که فضاهای باز، نیمه باز و بسته را ایجاد می کند. به عبارتی حجم یک ویلا بهتر است تورفتی و پیش آمدگی بیشتری نسبت به نماهای شهری داشته باشد و فلت نباشد. توجه به تراس، بالکن و ایجاد دید و منظر در ویلا بسیار ضروری است. به همین جهت سازندگان ویلا باید توجه کنند که لازم است قبل از آغاز عملیات سقف زنی، طرح نمای ویلا را به شرکت طراح بسپارند. طراحی انواع نما ساختمان ویلایی کوچک ،  نمای ویلا دوبلکس و نمای ویلا مدرن از پردرخواست ترین سفارشات ما هستند.

نمونه طراحی انواع نما ویلا یا ساختمان ویلایی

انواع نما ساختمان : تجاری و عمومی

انواع نمای تجاری (مثل سینما ، پردیس های سینمایی ، مجتمع های تجاری و … ) به دلیل ماهیت فعالیت ها و کارکردهای داخلی آن رویکرد متفاوتی دارد. معمولاً نماهای تجاری از یک ترکیب حجمی هندسی ساده تشکیل می شوند که در قسمت های مجاور معبر یا تراز پیاده بصورت تمام شیشه ای نمود پیدا می کند. قسمت های در ارتفاع بالاتر از دید ناظر در مجتمع های تجاری معمولاً نمای نیمه شفاف، پوسته ای یا صلب دارند. انوع مصالح مانند کامپوزیت، بتن، شیشه، فایبرگلاس، جی اف آر سی و … برای مجتمع تجاری مناسب هستند.

نمونه طراحی انواع نما تجاری و عمومی

انواع نما ساختمان بر اساس طبقات

یکی از روش های دیگر دسته بندی انواع نمای ساختمان ها، مقایسه تعداد طبقات آن ها است. یک ساختمان می تواند طبقات و ارتفاع محدود (1 تا 5 طبقه) داشته باشد یا بلند مرتبه (6 طبقه و بیشتر) محسوب شود. طرح انواع نما ساختمان فارغ از تعداد طبقات باید به گونه ای انجام شود که از تنوع کافی برخوردار باشد تا چشم بتواند حرکت کند و برای بیننده جذاب نظر برسد. ترکیب خطوط افقی و عمودی و ایجاد کمپوزیسیون فرمی مناسب نما را از یکنواختی دور می کند. اما باید توجه کرد که تنوع زیاد یا استفاده از مصالح ناموزون و به تعداد بالا می تواند باعث ایجاد ناخوانایی و شلوغی بیش از حد شود. شلوغی نما چشم را سردرگم و خسته می کند و نگاه بیننده را از خود دفع می کند. پس باید سعی شود طرح در عین تنوع و جذابیت، ساده و خوانا باشد.

بطور کلی در انواع نمای با تعداد طبقات کم،  دست طراح در انتخاب انواع مصالح و ایجاد تنوع فرمی باز تر است. اما در انواع نماهای بلند مرتبه و برج ها بیشتر مصالح سبک و سریع الاجرا قابل استفاده هستند. در نمای برج ها تنوع فرمی کمتر مورد استفاده قرار می گیرد و بیشتر اشکال ریتم دار جایگزین آن می شوند. جزئیات در برج ها کمتر بوده و طرح برای دیده شدن از مقیاس دور دیزاین می شود؛ در حالی که در ساختمان های با تعداد طبقات کم، جزئیات بیشتر بوده و برای دیده شدن از مقیاس نزدیک دیزاین می شوند.

انواع نما ساختمان : یک طبقه

طرح نمای ساختمان یک طبقه بیشتر معطوف به جداره مجاور خیابان می شود. درواقع نمای اصلی همان جداره مجاور خیابان است که در بناهای شمالی همان دیوار حیاط و در بناهای جنوبی، دیوار ملک محسوب می شود. یکی از ترفند های ایجاد تمایز در انواع نماهای یک طبقه، استفاده از یک جانپناه یا دیواره بلند به شکل کاذب در بام است تا ارتفاع بنا بیش از آن چیزی که هست خودنمایی کند.

نمونه طراحی انواع نما ساختمان یک طبقه

انواع نما ساختمان : دو طبقه و سه طبقه

ساختمان های دو طبقه و سه طبقه بیشتر در شهرهای کوچک و بافت قدیمی متداول هستند. همچنین بسیاری از انواع ویلاها بصورت 2 یا 3 طبقه ساخته می شوند. در طرح نمای ساختمان های دو و سه طبقه با توجه به کم بودن مساحت نما، امکان ایجاد تنوع مصالح زیاد وجود ندارد، اما می توان با پیش آمدگی و فرورتگی و ایجاد بازی های حجمی به کمک تراس و بالکن و … جلوه بصری جذابی ایجاد نمود.

نمونه طراحی انواع نما ساختمان 2 طبقه و 3 طبقه

انواع نما ساختمان : چهار طبقه و پنج طبقه

ساختمان های چهار طبقه و پنج طبقه بیشتر در شهرهای بزرگ مثل تهران، کرج و … متداول هستند. انواع نمای چهار و پنج طبقه به دلیل مساحت نسبتاً مناسب دست طراح را در بکارگیری انواع مصالح، بافت و هندسه باز می گذارند. اما چالش پیش رو در این نوع ساختمان ها، اجرای نما روی یک سطح فلت بدون امکان بازی حجمی زیاد است. درواقع این نوع ساختمان ها به دلیل نیاز به استفاده حداکثری از فضای زمین در شهر تا سر حد خط زمین، حداکثر متراژ را به فضای داخلی می دهند و بدین ترتیب طراح حداکثر امکان 10 تا 20 سانت نماسازی را خواهد داشت.

نمونه طراحی نما 4 طبقه و 5 طبقه

انواع نما ساختمان : شش طبقه یا بیشتر

نمای ساختمان شش طبقه یا بیشتر (مثل برج ها) مثل یک نشان یا لندمارک شهری عمل می کنند. از فاصله دور به چشم می آیند و تاثیر زیادی روی خط آسمان و بدنه شهری می گذارند. به همین جهت معمولاً شهرداری ها و کمیته نما حساسیت بالایی روی آن ها دارند. همانطور که پیش تر هم گفته شد در انواع ساختمان های بلندمرتبه بهتر است بیشتر از انواع مصالح سبک و سریع الاجرا استفاده شوند و به جای تنوع فرمی بالا از یک کانسپت فرمی مشخص یا طرح ریتم دار استفاده نمود.

نمونه طراحی انواع نما 6 طبقه و بیشتر

هزینه طراحی و قیمت اجرای انواع نماس ساختمان وابسته به عوامل بسیار زیادی است. نوع مصالح، کاربری، سبک، سادگی یا پرکار بودن طرح، متراژ، موقعیت و … همگی عواملی هستند که در هزینه و قیمت طرح و اجرای نمای ساختمان تاثیرگذار هستند. مثلاً نباید انتظار داشت هزینه نمای یک ویلای مدرن در کرج، با یک خانه باغ سنتی درآبسرد یا یک آپارتمان اداری کلاسیک در منطقه زعفرانیه یا یک مجتمع مسکونی در پاسداران برابری کند.

هزینه و قیمت طراحی انواع نما ساختمان

همانطور که گفته شد هزینه طراحی برای نما می تواند به عوامل متعددی وابسته باشد. مهمترین عوامل تاثیرگذار در هزینه طراحی «متراژ»، «تعداد آلترناتیو طراحی» و « مدارک درخواستی» هستند. باتوجه به تعدد عوامل موثر در هزینه بهتر است به منظور برآورد دقیق، مشخصات پروژه خود را از طریق صفحه سفارش طراحی به ما ارسال نمایید. همچنین می توانید نحوه محاسبه قیمت ها را در صفحه تعرفه ها مشاهده بفرمایید.

هزینه و قیمت اجرای انواع نمای ساختمان

نوع و کیفیت مصالح تاثیر بسیار زیادی در تعیین هزینه و قیمت اجرای انواع نمای ساختمان دارد. مثلا قیمت سنگ تراورتن، قیمت سنگ گرانیت، قیمت سیمان شسته، قیمت ترمو وود و … همگی متفاوت هستند. همچنین مجریان و پیمانکاران مختلف باتوجه به تجربه، دقت و ظرافت خود دستمزدهای متفاوتی دارند. سبک و میزان پیچیدگی طرح از دیگر عوامل تاثیر گذار در هزینه و قیمت شما خواهد بود. البته دقت کنید میزان متراژ، تعداد طبقات و موقعیت و … مواردی هستند که نباید تاثیر آن ها در هزینه ها غافل شوید. با تمام این اوصاف تمام تلاش ما بعنوان طراح بر این است که طرحی در چارچوب بودجه شما ارائه کنیم. بنابراین حتما در هنگام سفارش ما را از بودجه، خواسته ها و نیازهای دقیقتان مطلع کنید. مخصوصاً در صورتی که محدودیت بودجه ای دارید، به ما اطلاع دهید تا یک طرح اقتصادی و متناسب به شما ارائه دهیم.

اگر علارغم تمام توضیحاتی که در این مقاله دریافت کرده اید، ابهامات و سوالاتی دارید که باید برطرف شود، با ما در صفحه «دریافت مشاوره» در تماس باشید. کارشناسان ما آماده پاسخگویی به سوالات شما و ارائه کاربردی ترین راهکارهای ویژه فضایتان هستند.

اگر مایل هستید به شکل ویژه تری برایتان وقت بگذاریم و یک طرح اختصاصی برای نمای شما آماده کنیم، می توانید درخواست خود را از صفحه «سفارش طراحی آنلاین» به ما ارسال کنید.  آرانو یکی از بهترین شرکت های طراحی در کشور با بیش از یک دهه سابقه است. خدمات آرانو شامل ارائه «رندرهای سه بعدی و شبیه سازی شده از نمای شما» به همراه «نقشه دوبعدی فاز یک و فاز دو» و «مدارک کمیته نما»است و همه نیازهایتان را پوشش می دهد..

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا