طراحی نما ساختمان لوکس و لاکچری و ساده و مدرن

سبک های طراحی نما ساختمان​

شناخت سبک های طراحی نما باعث می شود تصور دقیق تری از سلیقه خود پیش از مراجعه به طراح داشته باشید و بتوانید براحتی خواسته و تم طرح مورد نظر خود را به طراح اعلام کنید. استفاده از سبک ها کمک می کنند نمای شما خاص، لوکس، خلاقانه و چشم گیر بنظر برسد و بین بناهای مجاور جلب توجه کند. تفاوتی نمی کند قصد فروش، زندگی یا کار در یک ساختمان را داشته باشید، داشتن یک سبک نمای زیبا و خاص می تواند برای شما ارزش افزوده ایجاد کند. این ارزش افزوده از جلب توجه عابرین گرفته تا رونق کسب و کار یا  افزایش قیمت اجاره و فروش ساختمان را شامل می شود.  ما در ادامه به بررسی پرکاربرد ترین انواع سبک های طراحی نمای ساختمان می پردازیم. در صورت تمایل به کسب اطلاعات بیشتر شما را به مطالعه مقاله  تاریخچه معماری داخلی، نیز دعوت می کنیم.

سبک های طراحی نما ساختمان : مدرن

سبک مدرن یکی از پرکاربردترین و پرطرفدارترین سبک های امروزی است که هم در ساختمان ها مسکونی و هم در ساختمان های تجاری و اداری کاربرد زیادی دارد. این سبک پس از انقلاب صنعتی توسط معمارانی همچون لکوربوزیه با سرعت زیادی در ساختمان سازی گسترش یافت. هدف آن، استفاده از مصالح جدید و نمایش دنیای صنعتی و ماشینی مدرن است. در این سبک شعار “خانه ماشینی برای زندگی” بسیار مورد استفاده است که بر توجه این نوع معماری به عملکرد و کاربردی بودن همه عناصر دلالت دارد.

بطور کلی در معماری مدرن با یک طرح کاربردی، ساده و غیر پیچیده (از نظر بصری) و در عین حال گویا و خوانا مواجه هستیم که در آن مصالح مدرن مثل سنگ، بتن، شیشه و فلز استفاده می شود. در نمای مدرن، تزیینات اضافی و آرایه های تزیینی خیلی کمتر به چشم می خورند. رنگ های مورد استفاده بیشتر خنثی و روشن هستند. ترکیب حجمی بناهای مدرن یکنواخت، پیوسته و ساده هستند که در عین حال با سلیقه و ظرافت مهندسی همراه شده اند. همچنین می توانید نمونه کار پروژه هتل و مهمانسرای خمین را در این رابطه ملاحظه کنید.

نمونه سبک طراحی نما مدرن

سبک های طراحی نما ساختمان : ساده و مینیمال

مینیمال یا کمینه گرا یک استایل محبوب است که در همه زمینه ها هنری از معماری و ساختمان سازی گرفته تا معماری داخلی، موسیقی و سبک طراحی نما ساختمان کاربرد دارد. نماسازی مینیمال یک سبک طراحی نما ساختمان است که در عین پر طرفدار و جدید بودن مقرون به صرفه است و زیبایی زیادی برای نما ساختمان شما به ارمغان می آورد. تفکرات این نوع معماری توسط میس وندروهه بیش از پیش گسترش یافت و بارزترین نمونه های آن را می توان در آثار وی مثل پاویون بارسلون مشاهده کرد.

 سبک مینیمال دارای ظاهری ساده اما دارای ظرافت، دقت و جزء نگری بسیار زیاد است و در آن تزیینات و آرایه های تزیینی کاربردی ندارند. درواقع در این سبک علارغم استفاده کمتر از تزیینات، گیرایی و تاثیرگذاری به حدی است که لوکس و جذاب جلوه می نماید. نظم، یکپارچگی و خلوص را می توان از دیگر کلید واژه های آن برشمرد. باید توجه کنید که نما مینیمال ممکن است در ابتدا ساده بنظر برسد اما طراحی آن نیازمند مهارت و تجربه بسیار بالایی است. اگر مایل به کسب اطلاعات بیشتر هستید، می توانید مقاله سبک طراحی مینیمال را مطالعه کنید.

نمونه سبک طراحی نما ساده و مینیمال

مشاهده مطلب: بازسازی منزل مسکونی

سبک های طراحی نما ساختمان : پارامتریک

با پیشرفت تکنولوژی مهارت طراحان در خلق فرم های پیچیده و جدید به کمک ابزارهای کمکی همچون کامپیوتر و برنامه نویسی بیشتر شده و امکان خلق سبک های طراحی جدید مهیا شده است. پارامتریک دیزاین و دیجیتال دیزاین از جمله مهارت های جدید طراحان همگام با تکنولوژی است که آن ها را قادر کرده فرم ها و اشکال پیچیده و در عین حال جذاب هندسی را خلق نموده و به کمک دستگاه هایی مثل cnc و … براحتی اجرا نمایند.

پارامتریک سبک طراحی نما ساختمان است که بر اساس تفکر الگوریتمیک شکل می گیرد. درواقع تعدادی پارامتر بر اساس یک فرمول برنامه نویسی (معادله ریاضی)، رابطه بین مفروضات و نتیجه را شکل می دهند. طراح نوع برخورد (فرمول یا معادله ریاضی) را می نویسد. مثلاً ممکن است تصمیم بگیرد فرمول بگونه ای باشد که «شفافیت نما کم یا زیاد شود» یا «میزان گشودگی نما افزایش کاهش یابد» یا «فرم های نما تیزگوشه و متراکم یا نرم و غیرمتراکم شوند» و … . سپس پارامترها را تعیین می کند. مثلاً ممکن است جهت یا زاویه حرکت خورشید، زاویه نور، برنامه فیزیکی فضاهای خصوصی و عمومی در پلان، میزان آلودگی صوتی در بافت اطراف، تراکم جمعیتی و … را به عنوان پارامترها تعیین کند. حال نتیجه بر اساس پارامترها و فرمول برنامه نویسی شکل می گیرد. در این روش ، طراح نه خالق مستقیم نتیجه بلکه خالق روند، هدایت کننده و کنترل کننده آن است.

نمونه سبک طراحی نما پارامتریک

مشاهده مطلب: بازسازی دفتر اداری

سبک های طراحی نما ساختمان : لوکس و تلفیقی

امروزه با توجه به تکثر سبک های طراحی و سلیقه های بعضاً متعارض، شاید به سختی بتوانیم یک معماری مشخص را به عنوان سبک مطلوب و مورد علاقه خود تعیین کنیم. ممکن است برخی خصوصیات هر یک از سبک های مورد نظر ما مطلوب باشد اما به دنبال نتیجه ای جدید، متفاوت و ترکیبی باشیم. اکلتیک یا ترکیبی به مجموعه ای از آثار معماری دربردارنده این ویژگی اطلاق می شود. این سبک قواعد را بر هم زده و «مصالح مختلف»، «رنگ های متفاوت»، «سنتی و مدرن»، «تزیینات و سادگی» و … را ترکیب می کند تا نتیجه ای هماهنگ با سلیقه هر فرد ایجاد کند. البته باید دقت کرد این دستورالعمل به معنای آزادی کامل در سبک طراحی نما ساختمان و انجام هر کار دلخواهی نیست. بلکه باید با دقت زیاد و توجه به هماهنگی و زیبایی شناسی صورت گیرد و نیازمند مهارت و تخصص بالایی است.

یکی از اصلی ترین خواسته های مشتریان ما خلق یک معماری لوکس بر مبنای خواسته ها و سلایق شخصی آنان است. البته لوکس بودن یک ویژگی مستقل و غیر وابسته به سبک های مختلف است. یک طراح نما با بکارگیری ماهرانه مصالح، انتخاب رنگ ها و کنار هم قراردادن دقیق هندسه فرم ها می توانید یک نمای لوکس یا لاکچری خلق کند. مثلاً می توان با تلفیق برخی مصالح مختلف و بهره گیری از ترندهای روز یک نما لوکس و تلفیقی خلق کرد. مصالح براق مثل انواع ورق ها و پروفیل های به رنگ مشکی، طلایی، مسی و برنزی خصوصاً هنگام استفاده در کنار رنگ های روشن مثل سفید می توانند جلوه لوکسی به نما دهند. در ادامه چند نمونه نما لوکس با سبک تلفیقی را مشاهده خواهید کرد.

مطلب پیشنهادی: طراحی دکوراسیون اداری

نمونه سبک طراحی نما لوکس و تلفیقی

سبک های طراحی نما : کلاسیک یا رومی

کلاسیک یک سبک طراحی نما ساختمان است که در ایران به رومی مصطلح شده و سعی در بازنمایی جلوه لوکس و اشرافی معماری روم (هماهنگ با سبک معماری کلاسیک یا نئوکلاسیک) دارد. خواستگاه و منابع الهام معماری کلاسیک، معابد و کاخ های دوره یونان و روم باستان بودند. هدف آن بازنمایی صلابت، شکوه و تجمل معماری این دوران بوده است. از این رو جزئیات، هندسه، زیبایی شناسی و اشکال متداول در نماهای این دوره مواردی مثل تقارن، تعادل، شکل سر ستون ها، مجسمه ها و … را دنبال می کنند. بعد ها پس از افول معماری کلاسیک در دنیا، مجدداً این معماری مورد اقبال قرار گرفت و ساختمان های جدیدی با مصالح نوین و هماهنگ با نیازهای امروزی ساخته شد که از نظر ظاهری از همان اصول کلاسیک پیروی می نمود که معماری نئوکلاسیک نامیده شد.

زمانی نما رومی به یکی از متداول ترین و پرکاربردترین سبک های طراحی در شهرهای بزرگ ایران تبدیل شد. اما باتوجه به زیاده روی، تعدد بناهای به این سبک و استفاده نادرست از آن امروزه کمتر مورد استقبال قرار می گیرد و به نوعی قدیمی شده است. هرچند هنوز طرفداران کلاسیک پسند و سنتی خاص خودش را دارد. البته چند سالی است انواع خانه نما رومی ، نمای کلاسیک ساختمان و حتی نما رومی ساده بدلیل مغایرت با قوانین کمیته نما شهر تهران و بعضی شهرهای بزرگ دیگر مورد تایید قرار نمی گیرند. در صورت تمایل می توانید نمونه کار پروژه آپارتمان بنفشه سوم را در این رابطه ملاحظه کنید.

نمونه سبک طراحی نما کلاسیک ، نئوکلاسیک یا رومی

سبک های طراحی نما : روستیک یا روستایی

با ظهور معماری مدرن و پست مدرن و ورود مصنوعات به زندگی انسان ها، ساختمان ها بیش از گذشته ماشینی شدند و ظاهر صنعتی و مصنوع پیدا کردند. این ظاهر مصنوع در تضاد با ذات دوستدار طبیعت انسان بود. عده ای از معماران سعی نمودند با بازگشت به حس و حال و معماری گذشته، نیاز بودن در طبیعت و خلق خانه ای برگرفته از طبیعت را مجدداً جامه عمل بپوشانند. در همین راستا در قرن 19 سبک روستیک یا روستایی با بازنمایی حس و حال خانه های روستایی قدیمی خلق شد. هدف آن ایجاد حس گرما، دنج بودن و بوم آورد بودن در سبک طراحی نما ساختمان یا معماری داخلی است.

این سبک اگرچه بیشتر در معماری داخلی متداول است، اما در بیرون ساختمان و نما نمود می یابد. پس می توان آن را نوعی سبک نماسازی نیز محسوب کرد که همبسته با معماری و معماری داخلی است. معماران در این نوع معماری سعی می کنند با بکار بستن مصالحی بوم آورد و طبیعی مثل آجر، چوب، سنگ های لاشه و … فرم های دست ساز (نه ماشینی و صنعتی)، یا نماد هایی مثل سقف شیبدار و … حس بومی بودن و حضور در طبیعت را ایجاد نمایند. خانه باغ ها و ویلاها از نمونه های پرکاربرد این نوع سبک هستند.

نمونه سبک طراحی نما روستیک یا روستایی

سبک های طراحی نما ساختمان : سنتی یا ایرانی

طی دوران مختلف بناهای متعددی از خانه ها، مساجد گرفته تا بناهای حکومتی در ایران با اصول و سبک ها مشخصی ساخته شده اند و امروز به عنوان میراث معماری ایرانی یا اسلامی به ما به ارث رسیده اند. با کمی مطالعه می توان دریافت این بناها تفاوت های زیادی در سبک معماری و ویژگی های ظاهری دارند و دشوار است که بتوان همه آن ها را تحت عنوان یک سبک جمع بندی نمود. اما با این حال می توان واژه «معماری ایرانی» را به صورت کلی به آن ها اطلاق نمود.

معماری پست مدرن امروزی برای ارضای احساسات درونی و حس تعلق به گذشته، به دنبال بازآرایی و الهام از نوستالژی ها و معماری گذشته است. مثلاً سعی می کند از مصالح، فرم ها یا نمادهای گذشته به نحوی در ترکیب با معماری امروزی استفاده کند. یک سبک طراحی نما ساختمان که بر پایه همین فلسفه در ایران در حال شکل گیری است، نما سنتی یا ایرانی (گاهاً اسلامی) نامیده می شود. تعدادی از معماران پیشرو سعی در خلق نمونه های موجهی در این سبک معماری دارند.

سبک های سنتی و ایرانی هنوز هم مورد اقبال و توجه بسیاری از علاقمندان معماری اصیل ایرانی است. البته مجدداً تاکید می کنیم زمانی که صحبت از نما ایرانی می شود، منظور ما تکرار معماری گذشته و تاریخی نیست. بلکه می توان همان حس و حال و دلپذیری را با تلفیق مصالح و تکنولوژی های امروزی به شکلی جدید و پست مدرن بازآفرینی کرد. مثلا می توان از فرم طاق ها و قوس های ایرانی الهام گرفت و با انتزاع از آن ها یک طرح جدید ارائه نمود. همچنین می توانید نمونه کار پروژه آپارتمان بنفشه چهارم را در این رابطه ملاحظه بفرمایید.

نمونه سبک طراحی نما سنتی یا ایرانی

هزینه طراحی و قیمت اجرای نمای ساختمان وابسته به عوامل بسیار زیادی است. نوع مصالح، کاربری،سبک، سادگی یا پرکار بودن طرح، متراژ، موقعیت و … همگی عواملی هستند که در هزینه و قیمت طرح یا اجرای نمای ساختمان تاثیرگذار هستند. مثلاً نباید انتظار داشت هزینه نمای یک ویلای مدرن در کرج، با یک خانه باغ سنتی درآبسرد یا یک آپارتمان اداری کلاسیک در منطقه زعفرانیه یا یک مجتمع مسکونی در پاسداران برابری کند.

هزینه و قیمت طراحی نما

همانطور که گفته شد هزینه طراحی برای نما می تواند به عوامل متعددی وابسته باشد. مهمترین عوامل تاثیرگذار در هزینه طراحی «متراژ»، «تعداد آلترناتیو طراحی» و « مدارک درخواستی» هستند. باتوجه به تعدد عوامل موثر در هزینه بهتر است به منظور برآورد دقیق، مشخصات پروژه خود را از طریق صفحه سفارش طراحی به ما ارسال نمایید. همچنین می توانید نحوه محاسبه قیمت ها را در صفحه تعرفه ها مشاهده بفرمایید.

هزینه و قیمت اجرای نمای ساختمان

نوع و کیفیت مصالح تاثیر بسیار زیادی در تعیین هزینه و قیمت اجرای ساختمان ها با سبک های طراحی نما مختلف دارد. مثلا قیمت سنگ تراورتن، قیمت سنگ گرانیت، قیمت سیمان شسته، قیمت ترمو وود و … همگی متفاوت هستند. همچنین مجریان و پیمانکاران مختلف باتوجه به تجربه، دقت و ظرافت خود دستمزدهای متفاوتی دارند. سبک طراحی نما ساختمان و میزان پیچیدگی طرح از دیگر عوامل تاثیر گذار در هزینه و قیمت شما خواهد بود. البته دقت کنید میزان متراژ، تعداد طبقات و موقعیت و … مواردی هستند که نباید تاثیر آن ها در هزینه ها غافل شوید. با تمام این اوصاف تمام تلاش ما بعنوان طراح بر این است که طرحی در چارچوب بودجه شما ارائه کنیم. بنابراین حتما در هنگام سفارش ما را از بودجه، خواسته ها و نیازهای دقیقتان مطلع کنید. مخصوصاً در صورتی که محدودیت بودجه ای دارید، به ما اطلاع دهید تا یک طرح اقتصادی و متناسب به شما ارائه دهیم.

اگر علارغم تمام توضیحاتی که در این مقاله دریافت کرده اید، ابهامات و سوالاتی دارید که باید برطرف شود، با ما در صفحه «دریافت مشاوره» در تماس باشید. کارشناسان ما آماده پاسخگویی به سوالات شما و ارائه کاربردی ترین راهکارهای ویژه فضایتان هستند.

اگر مایل هستید به شکل ویژه تری برایتان وقت بگذاریم و یک طرح اختصاصی برای نما شما آماده کنیم، می توانید درخواست خود را از صفحه «سفارش طراحی آنلاین» به ما ارسال کنید.  آرانو یکی از بهترین شرکت های طراحی در کشور با بیش از یک دهه سابقه است. خدمات آرانو شامل ارائه «رندرهای سه بعدی و شبیه سازی شده از نمای شما» به همراه «نقشه دوبعدی فاز یک و فاز دو» و «مدارک کمیته نما»است و همه نیازهایتان را پوشش می دهد..

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا