10 روش اصلی انتخاب رنگ در طراحی داخلی

10 روش انتخاب رنگ در طراحی داخلی

اگر قصد تغییر دکوراسیون داخلی و بازسازی منزل مسکونی یا طراحی داخلی دفتر کار اداری خود را دارید یکی از مهم ترین آیتم های بازسازی انتخاب رنگ در طراحی داخلی است که تاثیر بسیار زیادی در طراحی فضای داخلی خواهد داشت. رنگ یکی از مهم ترین عناصر دیزاین است، بنابراین داشتن علم و شناخت صحیح از رنگ و ترکیب های رنگی شما را به نتیجه صحیح تری می رساند. در این مقاله شما با ده روش و راهکار اصلی انتخاب رنگ آشنا خواهید شد و تاثیر هر کدام از این روش ها را با ذکر نمونه در تصاویر مشاهده خواهید کرد. اگر تاکنون با این مسئله مواجه شده اید قطعا سوالاتی در مورد انتخاب رنگ کفپوش یا رنگ کاغذ دیواری یا لوستر در ذهن شما ایجاد شده است، در ادامه به شما خواهیم گفت :

  • انتخاب رنگ در طراحی داخلی و دکوراسیون چه نکاتی دارد؟
  • چطور رنگ دکوراسیون داخلی منزل یا محل کار خود را حرفه ای انتخاب کنیم؟ 
  • نکات ساده زیباتر شدن دکوراسیون و طراحی داخلی منزل یا محل کار چیست؟

1- سنجیدن ابعاد فضا

روش انتخاب رنگ در طراحی داخلی و ترکیب رنگی فضا به میزان زیادی به ابعاد و مشخصات فیزیکی آن بستگی دارد، شما با سنجیدن بزرگی و کوچکی، و یا شکل هندسی فضا می توانید تشخیص دهید که چه ترکیب رنگی مناسب آن فضا خواهد بود تا حد تعادلی از پویایی و سکون بصری در فضا را ایجاد کند و نقطه آرامش را فراهم آورد.

فضاهای کوچک

هر چه تعداد رنگهای انتخابی در یک فضا بیشتر شود ایجاد حس تحرک و هیجان و پویایی در آن فضا بیشتر تقویت خواهد شد. در مقابل هر چه تعداد رنگها کمتر باشد حس سکون و آرامش در آن فضا بیشتر می شود. فضاهای کوچک با توجه به کارایی و عملکرد آنها نسبت به فضاهای بزرگ به حس سکون و آرامش بیشتری نیازمندند بنابراین در انتخاب رنگ برای این فضاها باید از ترکیب هایی استفاده شود که تعدد رنگی کمتری دارند.

استفاده از هارمونی با رنگهای محدود برای فضاهای کوچک

فضاهای بزرگ

در فضاهای بزرگ با توجه به کارایی و عملکرد آنها نسبت به فضاهای کوچک نیاز به حس پویایی و هیجان و تحرک بیشتری است بنابراین در انتخاب رنگ در طراحی داخلی این فضاها باید از ترکیب هایی استفاده شود که تعدد رنگی بیشتری دارند.

استفاده از هارمونی با تعدد رنگی بیشتر برای فضاهای بزرگ

مشاهده مطلب: طراحی نما ساختمان

2- شناخت عناصر فضا

عناصر معماری داخلی یک فضا شامل دیوار، سقف کاذب و کف هستند، عناصر دکوراسیون داخلی شامل مبلمان، اکسسوار یا تزئینات هستند، انتخاب رنگ برای یک فضا به معنای حضور رنگ بر روی پنج عنصر دیوار، سقف کاذب، کف، مبلمان، اکسسوار و تزئینات است. تزئینات می تواند شامل گیاهان در فضای داخلی شود که حس و حال بسیار مطبوعی به فضا می بخشد یا انتخاب شومینه یا عناصر نورپردازی شامل انواع لوسترهای سقفی یا استندها و عناصر نورپردازی رو میزی یا دیواری، همچنین گلدان، تابلو، فرش، پرده و غیره را شامل شود.

عناصر و اجزای معماری داخلی و دکوراسیون

3- شناخت انواع رنگها در طراحی داخلی

رنگها به دو دسته کلی آکروماتیک و کروماتیک تقسیم می شوند. به طور کلی در تهیه پالت یا ترکیب رنگی برای یک فضا حضور حداقل دو رنگ آکروماتیک یا خنثی الزامی است. همچنین حداکثر تعداد استفاده از رنگهای کروماتیک چهار تا می باشد که بهتر است در طراحی داخلی فضاهای بزرگ استفاده شود. این نکته حائز اهمیت است که هر چه تعدد رنگهای کروماتیک در فضا بیشتر باشد احساس تحرک و برانگیختگی در آن فضا بیشتر شده و هر چه تعداد رنگهای کروماتیک در آن فضا کمتر شود احساس سکون و آرامش فضا بیشتر خواهد شد.

رنگ های کروماتیک

رنگهای کروماتیک دارای رنگ دانه و فام رنگی هستند. تمام رنگهای موجود در چرخه رنگ شامل رنگهای کروماتیک می شوند.

ترکیب آکروماتیک مشکی و طوسی با رنگهای کروماتیک زرد، آبی و بنفش برای ایجاد هارمونی در فضای بزرگ « تصویر سمت راست»

ترکیب آکروماتیک طوسی و سفید با یک رنگ کروماتیک زرد برای ایجاد هارمونی در فضای کوچک « تصویر سمت چپ»

رنگهای آکروماتیک یا خنثی

رنگهای آکروماتیک یا خنثی شامل سفید، مشکی و ترکیب این دو یعنی خاکستری می شوند. جالب است که بدانید طوسی یا خاکستری به تنهایی از نظر ایجاد تعادل و تناسب در فضا کمال مطلق رنگی به حساب می آید.

4- شناخت چرخه رنگ یا Color Wheel

چرخه یا دایره رنگ اولین بار توسط گوته در سال 1810 در آلمان منشر شد، سپس ایتن در سال 1919 چرخه رنگ را در کتاب تئوری رنگ خود ارتقا داد. در این کتاب ایتن چرخه را شامل دوازده رنگ می داند که شامل سه رنگ اولیه، سه رنگ ثانویه و شش رنگ درجه سه می شود. این دوازده رنگ شامل زرد، زرد نارنجی، نارنجی، قرمز نارنجی، قرمز، قرمز بنفش، بنفش، آبی بنفش، آبی، آبی سبز، سبز، زرد سبز است. در این چرخه، روشن ترین رنگ زرد و تیره ترین رنگ بنفش به شمار می رود. شناخت هر کدام از آن ها ما را در رسیدن به تعادل و هارمونی کمک خواهد کرد.

رنگهای اولیه

سه رنگ اصلی قرمز، زرد و آبی را رنگهای اولیه یا primary می گویند زیرا امکان تولید آن توسط رنگهای دیگر وجود ندارد.

رنگهای ثانویه

سه رنگ نارنجی، سبز و بنفش را رنگهای ثانویه یا secondary  می نامند که از ترکیب رنگهای اصلی ایجاد می شوند.

رنگهای درجه سه

شش رنگی که هر کدام از ترکیب یک رنگ اولیه با رنگ ثانویه کنار خود تشکیل می شود را رنگهای درجه سه یا Tertiary می نامد. رنگهای درجه سه شامل قرمز نارنجی، زرد نارنجی، زرد سبز، آبی سبز، آبی بنفش، قرمز بنفش می باشد.

چرخه ایتن « تصویر سمت راست»

دایره گوته « تصویر سمت چپ»

رنگهای اولیه ، ثانویه و درجه سه

5- آشنایی با مشخصه ها و متغیرهای رنگی

هنگام انتخاب رنگ در طراحی داخلی باید با اصطلاحات مربوطه آشنایی داشته باشید. به طور کلی هر رنگ دارای فاکتورهای تغییر دهنده است که کیفیت نمایش آن به بیننده را تعیین می کند. این فاکتورها یا مشخصه ها شامل Hue، Value، Tint،  Saturate یا chroma، Shade ،Warm، Cool است. رسیدن به هارمونی صحیح تنها با کنار هم قرار دادن رنگهای انتخابی از چرخه بدست نمی آید. یک طراح داخلی باید با مشخصه های رنگی نظیر تیرگی، روشنی، غلظت و اشباع رنگی، گرمی و سردی، سفیدی و سیاهی آشنایی و تسلط کامل داشته باشد. در واقع یک هارمونی درست زمانی حاصل خواهد شد که رنگها از نظر درجه تیرگی، روشنی و اشباع خلوص نیز تعادل داشته باشند.

فام رنگ (Hue)

 در واقع عبارت هیو یا فام نوع رنگدانه های یک رنگ را تعیین می کند، اینکه یک رنگ زرد ، قرمز  یا بنفش باشد بر اساس هیو تعیین می شود. بنابراین تغییر هیو یا فام به معنای تغییر نوع رنگ از لحاظ نوع رنگدانه یا پیگمنت است.

درجه تیرگی روشنی رنگ (Value)

این مشخصه در رنگ میزان تیرگی و روشنی را تعیین می کند، هر چه value بیشتر شود آن رنگ روشن تر می شود و هر چه value آن کمتر باشد آن رنگ تیره تر می شود.

میزان سفیدی و سیاه رنگی (Tint – Shade)

هر چه میزان ترکیب شدن سفید با یک رنگ کروماتیک بیش تر شود آن رنگ Tint  یا سفید می شود و هرچه میزان ترکیب شدن سیاه با یک رنگ کروماتیک بیشتر شود آن رنگ Shade  یا سیاه خواهد شد.

میزان غلظت ، اشباع یا خلوص رنگ (Saturate, Chroma, Tone)

این مشخصه میزان ترکیب خاکستری با هر یک از رنگهای کروماتیک را مشخص می کند. هر چه درجه خاکستری کمتر باشد آن رنگ از خلوص و اشباع بیشتری برخوردار است و به عبارتی زنده تر است. هر چه درجه خاکستری آن بیشتر باشد میزان خلوص و اشباع کمتر خواهد شد و رنگ به خاکستری متمایل تر شده و به عبارتی مرده تر خواهد شد.

مشخصه گرمی و سردی رنگ ها (Warm Colors , Cool Colors)

شناخت رنگهای گرم و سرد به ما کمک می کند که بتوانیم با انتخاب درست در میزان گرما و سرمای یک فضا تعادل برقرار کنیم یا در صورت نیاز عملکردی اتمسفر یک فضا را گرم تر یا سردتر کنیم. 

رنگهای گرم (Warm Colors)

رنگهای گرم در چرخه ایتن شش عدد است. رنگ های گرم از زرد شروع و به قرمز بنفش ختم می شود و شامل زرد، زرد نارنجی، نارنجی، قرمز نارنجی، قرمز، قرمز بنفش می باشد. قرمز نارنجی گرم ترین رنگ به شمار می رود.

رنگهای سرد (Cool Colors)

رنگهای سرد شش عدد است. رنگهای سرد از بنفش شروع شده به زرد سبز ختم می شود و شامل بنفش، آبی بنفش، آبی، آبی سبز، سبز و زرد سبز است. سبز آبی سردترین رنگ به حساب می آید. بسیاری از طراحان داخلی بنفش را از نظر گرمی و سردی خنثی و میانه می دانند؛ به گونه ای که در کنار رنگهای سرد حضور بنفش را گرم به حساب می آورند و در کنار رنگهای گرم حضور بنفش را سرد در نظر می گیرند.

6- شناخت هارمونی یا ترکیب رنگها

ضروری است در حین انتخاب رنگ در طراحی داخلی و برگزیدن ترکیب رنگی مناسب هر فضا انواع هارمونی ها را بشناسید. دقت داشته باشید که برای نوشتن هارمونی های رنگی شما مجاز هستید حداکثر چهار رنگ کروماتیک انتخاب کنید و باید حداقل دو رنگ آکروماتیک نیز داشته باشید.  به طور کلی یازده هارمونی وجود دارد که شامل  monochromatic ، diadic ، triadic، square ، complementary، split complementary، tetradic ، analogous، warm colors، cool colors و nature palette می باشد.

برای شناخت هر کدام از ترکیب ها به مقاله (آشنایی با هارمونی های رنگی) مراجعه کنید، در این مقاله می توانید با انواع ترکیب های رنگی امکان پذیر در فضا آشنا شوید.

هارمونی تک رنگی (Monochromatic)

نمونه هارمونی تک رنگی (Monochromatic) با نارنجی

هارمونی دیادیک ( Diadic )

نمونه هارمونی دیادیک ( Diadic ) با آبی و بنفش

هارمونی تریادیک (Triadic)

نمونه هارمونی تریادیک (Triadic) با قرمز، زرد، آبی

هارمونی اسکور (Square)

نمونه هارمونی اسکور (square) با سبز، قرمز، آبی بنفش، زرد نارنجی

هارمونی مکمل (Complementary)

نمونه هارمونی مکمل (Complementary) با آبی و نارنجی

نمونه هارمونی مکمل (Complementary) با آبی و نارنجی

هارمونی مکمل شکسته (Split Complementary)

نمونه هارمونی مکمل شکسته (Split Complementary) با آبی، زرد نارنجی، قرمز نارنجی

هارمونی تترادیک (Tetradic)

نمونه هارمونی تترادیک (Tetradic) با زرد سبز، آبی سبز، قرمز نارنجی، زرد نارنجی

هارمونی مشابه و هم خوانواده (Analogous)

نمونه هارمونی مشابه و هم خانواده (Analogous) با سبز و قهوه ای

هارمونی الهام گرفته از طبیعت (Nature Palette)

نمونه ترکیب الهام گرفته از طبیعت (Nature Palette) با زرد نارنجی و آبی سبز

هارمونی رنگهای گرم (Warm Colors)

نمونه ترکیب رنگهای گرم (Warm Colors) با قرمز و نارنجی

هارمونی رنگهای سرد (Cool Colors)

نمونه ترکیب رنگهای سرد (Cool Colors) با آبی و سبز

7- شناخت عوامل تاثیرگذار در رنگ

هفتمین عاملی که به شما برای انتخاب رنگ در طراحی داخلی کمک خواهد کرد، آشنایی با عوامل موثر بر آن است. عوامل مختلفی در نوع تاثیرگذاری رنگها نقش دارند، اگر شما این عوامل را به درستی بشناسید می توانید در اینکه رنگها چه تاثیری بر فضای شما بگذارند نقش داشته باشید و مشخصه های فضای خود را به دلخواه تغییر دهید.

1: عامل تیرگی و روشنی

رنگهای روشن پس رونده هستند یعنی از ما دور می شوند و رنگهای تیره پیش رونده هستند یعنی به ما نزدیک می شوند. این به این معنی است که رنگهای روشن فضا را بزرگ تر ، آرام تر و خلوت تر نشان می دهند و رنگهای تیره فضا را کوچک تر و شلوغ تر و پر تنش تر نشان می دهند. همچنین اشیا با رنگهای روشن، سبک تر و دورتر و بزرگ تر دیده می شوند و اشیا با رنگهای تیره، سنگین تر، کوچک تر و نزدیک تر به ما دیده می شوند.

2: عامل گرمی و سردی

رنگهای گرم پیش رونده هستند یعنی به ما نزدیک می شوند و رنگهای سرد پس رونده هستند یعنی از ما دور می شوند. این به این معنی است که رنگهای سرد فضا را بزرگ تر ، آرام تر و خلوت تر نشان می دهند و رنگهای گرم فضا را کوچک تر و شلوغ تر و پر تنش تر نشان می دهند. همچنین اشیا با رنگهای سرد، سبک تر و دورتر و بزرگ تر دیده می شوند و اشیا با رنگهای گرم، سنگین تر، کوچک تر و نزدیک تر به ما دیده می شوند.

3: عامل غلظت و قدرت رنگ (Strength/Quality)

رنگهای غلیظ تر یا دارای کروما و ارزش رنگی بیشتر پیش رونده هستند یعنی به ما نزدیک می شوند، و رنگهای با غلظت و خلوص کمتر پس رونده هستند یعنی از ما دور می شوند. این به این معنی است که رنگهای با غلظت کمتر فضا را بزرگ تر ، آرام تر و خلوت تر نشان می دهند و رنگهای با غلظت بیش تر فضا را کوچک تر و شلوغ تر و پر تنش تر نشان می دهند. همچنین اشیا با رنگهای با غلظت کم، سبک تر و دورتر و بزرگ تر دیده می شوند و اشیا با رنگهای خالص و غلیظ، سنگین تر، کوچک تر و نزدیک تر به ما دیده می شوند.

4: عامل کمیت و وسعت رنگ (Quantity)

اگر یک رنگ را می خواهید در وسعت زیاد برای مثال یک دیوار وسیع استفاده کنید باید بدانید که چون در وسعت زیاد استفاده می شود در نهایت جلوه آن تیره تر از چیزی خواهد شد که انتخاب کرده اید. بنابراین باید چند درجه رنگ انتخابی خود را روشن تر انتخاب کنید. همچنین اگر رنگ روشنی برای یک فضای وسیع انتخاب کردید باید بدانید که میزان درخشندگی آن رنگ در ابعاد وسیع خیلی بیشتر از آن چیزی می شود که در ابتدا انتخاب کرده اید، بنابراین باید رنگ روشن خود را با میزان درخشندگی کمتری انتخاب کنید.

8- شناخت تاثیر مشخصه های رنگ روی عناصر فضا

هنگام انتخاب رنگ در طراحی داخلی باید دقت کنید که مشخصه هایی همچون «گرمی و سردی» یا «تیرگی و روشنی» و … بر ادراک ما از فضا تاثیر می گذارند.

رنگهای گرم و روشن

انتخاب رنگهای گرم و روشن روی دیوار های فضا یک عامل گرم کننده محیط به حساب می آید اما باید دانست انتخاب این رنگها برای کف باعث می شود کف فضا بالاتر دیده شود و برای فضاهایی که با پله تفکیک می شوند مناسب تر است. همچنین انتخاب این رنگها برای سقف فضای داخلی می تواند تحریک کننده و تشدید کننده حالات روحی باشد.

رنگهای سرد و روشن

انتخاب رنگهای سرد و روشن برای دیوارهای فضای داخلی موجب وسیع تر دیده شدن فضا می شود، همچنین انتخاب این رنگها برای سقف فضای داخلی آرامش بخش است، رنگهای سرد و روشن برای کف فضای داخلی جلوه نرم و لطیف دارد.

رنگهای گرم و تیره

استفاده رنگهای گرم و تیره در دیوار فضای داخلی در صورتی که بیش از دو دیوار باشد فضای داخل را محدود و کوچک می کند، همچنین استفاده از آنها بر روی سقف فضای داخلی موجب گرما و دنج شدن فضا می شود، استفاده از رنگهای گرم و تیره برای کف فضاهای داخلی احساس استحکام و اطمینان را در فضا ایجاد می کند.

رنگهای سرد وتیره

استفاده از این رنگهای سرد و تیره بر روی دیوارهای فضای داخلی در صورتی که بیش از یک دیوار باشد محدود کننده و کوچک کننده فضای داخلی است. همچنین استفاده از آنها به طور کامل بر روی سقف احساس پایین آمدن سقف و تهدیدآمیز بودن آن را ایجاد می کند، استفاده از رنگهای سرد و تیره بر روی کف فضای داخلی احساس سنگینی و طاقت فرسایی ایجاد می کند، بنابراین این رنگها باید به شکل محدود و کنترل شده در فضا استفاده شود.

9- شناخت روش های ایجاد کنتراست و تضادهای رنگی

قدم دیگر در دستیابی به ترکیب زیبا حین انتخاب رنگ در طراحی داخلی این است که علاوه بر انتخاب یک هارمونی صحیح بتوانید به شکل صحیح نیز میان رنگها کنتراست ایجاد کنید. در واقع انتخاب هارمونی به تنهایی کافی نیست زیرا در یک ترکیب زیبا رنگها باید به شکل صحیح با هم در کنتراست باشند. همانطور که در نمونه تصاویر مشاهده کردید؛ هیچ کدام رنگها از لحاظ تیرگی روشنی، خلوص و غلظت و وسعت به یک میزان به کار گرفته نشده بود. چرا که در این صورت فضا یکنواخت و کودکانه به نظر می رسید. بنابراین برای رسیدن به یک ترکیب رنگی زیبا بعد از مرحله انتخاب هارمونی مناسب باید به شکل مناسب میان رنگها کنتراست ایجاد کنید.

به طور کلی به هفت روش می توان تضاد و کنتراست ایجاد کرد که شامل کنتراست تیرگی _ روشنی، کنتراست گرمی _ سردی، کنتراست رنگهای مکمل، کنتراست فام رنگها، کنتراست همزمانی، کنتراست خلوص و غلظت و کنتراست مساحت می شود. شما می توانید این هفت روش را در مقاله « کنتراست و تضادهای رنگی» مطالعه کنید. در این مقاله هر کدام از روش های ایجاد کنتراست به طور کامل شرح داده شده است و می توانید مثال های برا ترکیب رنگی در طراحی داخلی و دکوراسیون نیز در آن ملاحظه کنید.

در تصویر زیر تاثیر کنتراست تیرگی – روشنی (Light-Dark) را در طراحی داخلی و دکوراسیون می توانید مقایسه کنید.

10- شناخت برند های تولید کننده رنگ

امروزه برندهای مختلفی در حوزه تولید رنگ فعالیت می کنند که شیوه ی تولید رنگ آنها بر پایه ترکیب دقیق بر اساس دیتا ها و داده های کامپیوتری است. استفاده از این شیوه مدرن امکان تولید درجات و طیف های بسیار متنوع از رنگها بر اساس کدهای کامپیوتری محیا می کند. این روش به شما کمک می کند تا بر اساس کالیته های رنگی، کد مورد نظر خود را انتخاب و رنگی مطابق با آن تحویل بگیرید.

رنگهای ساختمانی در دو نوع رنگهای روغنی و رنگهای آکریلیک در بازار عرضه می شود، رنگهای روغنی بر پایه تینر و نفت هستند و رنگهای آکریلیک بر پایه آب هستند. شاید از مزایای رنگهای روغنی امکان شست و شو و دوام بیشتر آنها باشد اما به دلیل سرطان زا بودن آن امروزه استفاده از آن توصیه نمی شود. در عوض رنگهای آکریلیک در انواع مات، نیمه مات و براق تولید می شود و در صورت استفاده از پرایمرهای مخصوص امکان شست و شو و ماندگاری نیز ایجاد می شود. همچنین اگر از برندهای معتبر خریداری شود از کیفیت بسیار بالایی برخوردار است. شرکت های عرضه کننده طیف های رنگی آماده تولید شده با سیستم کامپیوتری عبارتند از جوتن (Jotun) ، پیکوکالر (Pico Color)، نواکالر (Nova Color)  ، الوان (AlvanPaint) و غیره که رنگهای آنها از درجه کیفیت مطلوبی برخوردار است.

جمع بندی

بنا بر آنچه مطالعه کردید انتخاب رنگ در طراحی داخلی و دکوراسیون بر پایه اصول و علم رنگ شناسی و قوانین زیبایی شناسی و روانشناسی استوار است، نکاتی که به اختصار ذکر شد بر پایه این علوم است و آشنایی با آن شما را در رسیدن هرچه سریع تر به نتیجه مطلوب در فضا که تجربه آسایش محیطی، آرایش بصری و آرامش ذهنی را به همراه خواهد داشت یاری می کند، اگر قصد دارید خود دست به تغییر دکوراسیون یا طراحی داخلی منزل یا محل کار خود بزنید به شما پیشنهاد میکنیم مقاله « امکان طراحی داخلی توسط خودمان » را مطالعه کنید. درصورتی که قصد کار با بهترین شرکت های طراحی داخلی را دارید، می توانید مقاله «راهنمای جامع انتخاب شرکت های طراحی داخلی» را مطالعه نمایید. همچنین می توانید از طریق مشاوره آنلاین طراحی داخلی و دکوراسیون در سریع ترین زمان ممکن صحیح ترین پاسخ را دریافت کنید و برای دریافت خدمات حرفه ای طراحی به شکل آنلاین سفارش خود را ثبت کنید.

انتخاب رنگ در طراحی داخلی و دکوراسیون شامل نکات زیر است:

  • سنجیدن کوچکی و بزرگی فضا
  • شناخت عناصر فضا مثل سقف، دیوار، مبلمان و تزئینات
  • شناخت انواع رنگهای کروماتیک و آکروماتیک
  • شناخت چرخه رنگ
  • آشنایی با مشخصه های رنگی مثل ولیو (value) ، کروما (chroma) و غیره
  • شناخت هارمونی رنگی
  • شناخت روش های ایجاد کنتراست
  • و غیره

انتخاب ترکیب رنگی درست برای یک فضای نیاز به علم و شناخت نسبت به قوانین رنگ ها و ترکیب های آنها دارد، همچنین اصول زیبایی شناسانه و روانشناسی نیز حایز اهمیت است، ابتدا باید هارمونی های رنگی را شناخت، و با سنجیدن ویژگی های فیزیکی و عملکردی فضا نوع هارمونی رنگی را انتخاب کرد، سپس با شناخت عناصر معماری و دکوراسیون جانشینی رنگ ها روی هر کدام را تعیین کرد و در پایان با شناخت روش های ایجاد کنتراست،در رنگهای انتخابی ایجاد کنتراست کرد.

  • شناخت نیازمندی های فضا مثل پویایی یا سکون و آرامش
  • انتخاب هارمونی با تعدد رنگی کم برای فضاهای نیازمند آرامش
  • انتخاب هارمونی با تعدد رنگی بیشتر برای فضاهای نیازمند پویایی
  • شناخت گرمی یا سردی نور فضا
  • انتخاب رنگهای گرم و سرد بر اساس ایجاد تعادل با نور فضا
  • انتخاب یکی از روش های ایجاد کنتراست پس از تعیین هارمونی

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا