نکات و اصول طراحی داخلی و تغییر دکوراسیون داخلی

امکان طراحی داخلی توسط خودمان

سرفصل های مقاله

قطعا برای شما هم پیش آمده که از دکوراسیون و طراحی داخلی خانه یا محل کارتان خسته شده اید. احتمالاً قصد بازسازی و ایجاد تغییراتی در فضایتان دارید تا از مزایای طراحی و بازسازی داخلی بهره مند شود. حتی شاید مشکل کمی گسترده تر باشد و به دلیل برخی نارسایی ها در فضا یا خانه قدیمی تان، کارهای روزمره تان دچار اختلال شده باشد؛ قصد اضافه کردن فضاهایی جدید یا انجام جابجایی هایی داشته باشید. در چنین زمانی اولین سوالی که در ذهنتان ایجاد خواهد شد این است که «آیا خودتان می توانید طراحی دکوراسیون داخلی را انجام دهید؟»

مسلما شما برای پاسخگویی به چنین سوالی، توانایی های خود را در ذهنتان مرور خواهید کرد. اینکه آیا قبلاً کارهای مشابهی انجام داده اید یا ایده خوبی در ذهنتان دارید؟ اگر پاسختان مثبت باشد احتمالا به ایده های مختلف و کارهای مختلفی که می توان در فضا انجام داد، فکر خواهید کرد. ممکن است بین این ایده های مختلف دچار سردرگمی شوید و نتوانید تصمیم بگیرید که کدام یک برای شما مناسب تر است. در این زمان به قول سایت انگلیسی زبان دیزاین کیوب معمولا یک حس دوگانه مشتاق بودن – عصبی شدن برای ذهنتان به وجود می آید.

ما در این مقاله در تلاش هستیم به دغدغه های این چنینی پاسخ های کاملی بدهیم و نهایتاً به شما کمک کنیم با انتخاب درست به نتیجه دلخواهتان دست پیدا کنید. ما در ادامه در جستجوی پاسخگویی به این سوالات هستیم:

  • آیا می توانیم طراحی و دکوراسیون داخلی منزلمان را خودمان انجام دهیم؟
  • آیا طراحی داخلی و دکوراسیون داخلی نیاز به تخصص دارد؟
  • بهتر است طراحی دکوراسیون داخلی را خودمان انجام دهیم یا به یک طراح مراجعه کنیم؟
  • اگر بخواهیم خودمان طراحی دکوراسیون داخلی منزلمان را انجام دهیم چه مواردی را باید رعایت کنیم؟

آیا دکوراسیون و طراحی داخلی توسط خودمان قابل انجام است؟

خودمان می توانیم دکوراسیون و طراحی داخلی منزلمان را انجام دهیم؟

قطعا شما هم دوست دارید در صورتی که بتوانید دکوراسیون و طراحی داخلی تان را خودتان انجام دهید. اگر خلاقیت و سلیقه داشته باشید شاید هیچ کس به اندازه خودتان نتواند در بهتر کردن فضای داخلی تان به شما کمک کند. شما بهترین تصور را از نیازها و خواسته هایتان دارید. سایت انگلیسی زبان مای موو در یک مطلب مشاوره ای بیان می کند که همه نمی توانند از عهده این کار بربیایند. شاید بتوانند کارهای مثبتی انجام دهند اما نمی توانند به یک نتیجه خیلی ایده آل و تمام عیار برسند.

از دید بسیاری، احتمالاً طراحی داخلی کار ساده ای بنظر می رسد و می توانیم با کمی خوش سلیقگی و انتخاب های درست به آن دست یابیم. اما واقعیت به این سادگی نیست. اگر سرخود و بدون دانش و اطلاعات کافی دست به تغییرات بزنیم؛ ممکن است با وجود هزینه زیاد به نتیجه رضایتبخشی نرسیم. بنابراین باید بپذیرفت برای دستیابی به نتیجه مناسب، نکات و اصول خاصی را باید رعایت کنیم. یکی از مهم ترین این نکات، عناصر و اصول دیزاین هستند. ما در قسمت ترفند های طراحی دکوراسیون داخلی برخی از عناصر و اصول طراحی دکوراسیون را به شما معرفی می کنیم. اگر این اصول را رعایت کنیم مطبوع، گرم و دلپذیر ایجاد می شود که با هر لحظه  حضور در آن فضا احساس راحتی و آرامش کنیم.

پس طراحی دکوراسیون داخلی به عنوان یک دانش تخصصی شناخته می شود. اگر خودمان وارد عمل شویم و قرار بر طراحی داخلی توسط خودمان باشد، ممکن است تغییرات مثبتی ایجاد کنیم. اما به علت نداشتن دانش و اطلاعات کافی احتمال دارد بیشتر باعث اتلاف زمان و هزینه شود. به همین دلیل توصیه می کنیم همیشه طراحی را به افراد کارشناس و متخصص بسپارید. هرچند ما در این مقاله همه نکات برای دکوراسیون و طراحی داخلی توسط خودتان را به شما آموزش می دهیم.

بهتر است دکوراسیون و طراحی داخلی توسط خودمان انجام شود یا به یک طراح مراجعه کنیم؟

اگر قبلا تجربه چنین کاری را نداشته اید و قصد مدیریت بودجه و هزینه هایتان را دارید؛ مشاوره دکوراسیون یا کمک گرفتن از طراح داخلی یک تصمیم هوشمندانه است. شاید شما ایده ای برای طراحی و دکوراسیون داخلی تان نداشته باشید یا ایده هایی در ذهنتان باشد اما ندانید باید از کجا شروع کرد. احتمال دارد برای انجام آن نیاز به کمک و مشورت بیشتری داشته باشید یا زمان و مشغله کاری تان شما را محدود کرده باشد. به هرحال طراحان داخلی همیشه پیشنهادات ویژه ای متناسب با نیازها و فضایی که دارید، به شما ارائه خواهند کرد.

در گذشته در برخی از کشورها یک تصور قدیمی وجود داشت که دکوراسیون طراحی داخلی را مختص افراد با بنیه مالی قوی و مرفه می دانستند. اما امروزه این تفکر به طور کامل منسوخ شده است. طراحان داخلی به شما کمک می کنند علارغم حق الزحمه ای که می پردازید، با مدیریت بودجه و زمان،  هزینه نهایی کارتان با به مراتب کاهش دهید. علاوه بر این مراجعه به یک طراح متخصص کمک می کند که دغدغه کمتری داشته باشید و از بابت نتیجه نهایی آسوده خاطر باشید.

طراحان داخلی با تکیه بر دانشی که دارند تفاوت هایی در فضا ایجاد می کنند که کیفیت زندگی را افزایش می دهد. مسلماً این تغییرات تخصصی نتیجه بهتر و موثرتری نسبت به طراحی داخلی توسط خودمان ایجاد می کند. مثلا ممکن است یک طراح متخصص روی مواردی که شاید برای شما مهم نباشد، حساسیت و دقت نظر بیشتری به خرج دهد. همچنین خلاقیت و نوآوری بیشتری داشته باشد. طراحان داخلی به دلیل تجربه ای که دارند کار را سریع تر پیش می برند؛ کمتر اشتباه می کنند و نهایتاً به شما کمک می کنند که آسوده تر باشید. برخی سایت های انگلیسی زبان از جمله بسپوکروم، کاتیکوهوم، ال دکور و … اطلاعات کاملتری در این زمینه در اختیارتان قرار می دهند.

مشاهده مطلب: طراحی نما ساختمان

چرا بهتر است برای دکوراسیون و طراحی داخلی از یک طراح مشاوره بگیریم؟

همانطور که پیش تر گفتیم، دنیای امروز دنیای تخصص ها است. باید با اطمینان بگوییم که با مراجعه به متخصص ها می توان نتیجه بهتری گرفت. . طراحان داخلی به عنوان متخصصین این حوزه به شما کمک می کنند با کمترین تغییرات، کمترین هزینه و در کوتاه ترین زمان، بیشترین تاثیرگذاری را در فضا ایجاد کنید. به همین دلیل چنین سوالی به وجود می آید که:

  • وقتی می توان به راحتی و با صرف اندکی هزینه به بهترین نتیجه ممکن برسیم چرا اینکار را نکنیم؟

یک طراح و مجری باتجربه راه های خلاقانه ای در ذهن دارد که معمولاً به ذهن افراد غیرمتخصص نمی رسد. تجربه طراحان به شما کمک می کند در زمان و هزینه هایتان صرفه جویی کنید. شما می توانید پس از سپردن کار به طراح، با خیالی آسوده و بدون دغدغه خاطر منتظر به ثمر رسیدن نتیجه باشید. علاوه بر این طراحان داخلی می توانند برای شما ارزش افزوده ایجاد کنند. منظور از ارزش افزوده این است که شما با یک طراحی خوب، می توانید کیفیت بالاتری را هنگام حضور در فضا تجربه کنید و از هر لحظه حضور در آن احساس آرامش کنید. از سوی دیگر اگر روزی قصد فروش آن را داشته باشید، فضایتان از ارزش ریالی بسیار بالاتری برخوردار خواهد بود. مجموعه این عوامل یک محیط و فضای تاثیرگذار و جذاب ایجاد می نماید که آن را از سایر نمونه های مشابه متمایز می کند.

اگر برایتان جالب است دلایل نیاز به یک طراح متخصص و ارجحیت آن به دکوراسیون داخلی یا طراحی داخلی توسط خودمان را دقیق تر بدانید، با ما در آرانو همراه باشید.

دلایل نیاز به مراجعه یا مشاوره با یک طراح

همانطور که قبلا هم گفتیم دلایل بسیاری وجود دارد که ترجیح دهیم به جای اینکه دکوراسیون و طراحی داخلی توسط خودمان انجام شود، آن را به یک طراح یا مشاور متخصص بسپریم. «صرفه جویی در هزینه ها»، «افزایش خلاقیت»، «صرفه جویی در زمان»، «پرهیز از اشتباهات احتمالی»، «آسودگی خاطر بیشتر»، «افزایش کیفیت محیط»، «ایجاد ارزش افزوده» و «کمک در رفع ابهامات و تصمیم گیری درست» از این دلایل هستند. از نظر ما این 7 دلیل برای درک لزوم مراجعه به طراح داخلی کافی است. اما اگر در جستجوی کسب اطلاعات و علل بیشتری هستید، می توانید نگاهی به مقالات سایت های آل دی چیک، آرکی فای و … بیندازید در ادامه ما هر کدام از این 7 دلیل را به تفکیک بررسی می کنیم.

1- صرفه جویی در هزینه ها

در ابتدا به نظر می رسد کمک گرفتن از طراح به دلیل نیاز به پرداخت حق الزحمه باعث افزایش هزینه ها می شود. اما بررسی دقیق تر نشان می دهد حق الزحمه طراحی در مقابل هزینه مصالح و اجرا بسیار ناچیز است. در بیشتر موارد کل حق الزحمه طراحی و اجرا در یک پروژه دکوراسیون و طراحی داخلی کمتر از 15 تا 20 درصد کل هزینه ها است. حدود 5 درصد آن را هزینه طراحی و مابقی را هزینه مدیریت اجرا تشکیل می دهد.  در مقابل این هزینه، پروژه هایی که بدون مشاوره از متخصص (دکوراسیون و طراحی داخلی توسط خودمان) پیش می رود حداقل 20 تا 30 درصد پرت مصالح دارند. این پرتی مصالح  به دلیل انتخاب نامناسب، اشتباهات اجرایی، دوباره کاری ها و … ایجاد می شود. گاهی اشتباهات آنقدر بزرگ هستند که شاید برای اتمام کار، تمام هزینه ها انجام شده باید مجدد در پروژه تزریق شود. (100 درصد پرت هزینه!)

از سوی دیگر همین اشتباهات زمان اجرای پروژه را نسبت به حالت معمول حداقل 20 تا 30 درصد افزایش می دهد. گاهی طولانی شدن زمان تا 100 درصد نیز پیش می رود. این افزایش زمان به طور غیر مستقیم در هزینه نیروهای کار مستقر در پروژه و هزینه اجاره محل تاثیر می گذارد.

طراحان می توانند به کمک ابزارهایی که در دست دارند در صرفه جویی هزینه ها به شما کمک کنند. آن ها توانایی ارائه طرح های مقرون به صرفه ای را دارند. چنین طرح هایی در عین رسیدن به نتیجه رضایتبخش هزینه پایینی دارند. طراحان با صنعتگران، پیمانکاران و فروشندگان مصالح مختلف در ارتباط هستند و مناسب ترین آن ها را می شناسند. به سبب این آشنایی، آن ها می توانند مصالح و وسایل مورد نیازتان را با دریافت تخفیف های مناسب با قیمت کمتری نسبت به شما تهیه کنند.

2- افزایش خلاقیت

طراحان این توانایی را دارند که با دیدن یک فضا پتانسیل ها و نقاط ضعف آن را پیدا کنند. آن ها بر همین اساس آن راه حل های خلاقانه ای ارائه می دهند. تنها چیزی که می تواند طراحان را محدود کند تصور آن ها است و می توانند در یک دنیای نامحدود از تصورات تعداد بیشماری ایده ارائه دهند. آن ها علاوه بر این با راه و روش های تهیه و ساخت وسایل و مبلمان های سفارشی آشنایی دارند و می توانند با ترکیب چند ایده یا محصول لوازم سفارشی بسازند که یک فرد عادی هیچگاه نمی توانند به صورت آماده آن را از بازار تهیه کند.

افراد متخصص دایره شناخت وسیعی دارند و با مصالح و متریال های جدید و به روز آشنایی دارند. آن ها همیشه خود را به روز نگه داشته و برندها و شرکت های خوب و فعال در زمینه مبلمان، نورپردازی و … را می شناسند و می توانند دایره وسیعی از پیشنهادات به شما ارائه دهند. بسیاری از چنین برندها و فروشگاه هایی در دسترس عموم نیستند یا کمتر از آن مطلع هستند. اما طراحان با شناختی که از آن ها دارند می توانند اننخاب های متنوع تر و بهتری نسبت یک فرد عادی داشته باشند. بدین ترتیب نتیجه نهایی هنگام رجوع به یک طراح بسیار خلاقانه تر و نوآورانه تر نسبت به دکوراسیون و طراحی داخلی توسط خودمان می شود.

3- صرفه جویی در زمان

هرکدام از ما در صورتی که مشغله زیادی داشته باشیم ترجیح می دهیم به جای دکوراسیون و طراحی داخلی توسط خودمان به یک طراح مراجعه کنیم. کارهایی مانند داشتن چند شغل یا دغدغه و امور متعددی مثل خانه داری و نگهداری از کودک و … به ما اجازه فکر کردن به طراحی و دکوراسیون داخلی فضایمان را نمی دهد. طراحان می توانند به عنوان مشاورین باتجربه در چنین اموری درکنارتان باشند. آن ها به کمک تجربه بالایی که دارند می توانند در سریع ترین و کوتاه ترین زمان ممکن همه چیز را برنامه ریزی کنند و به نتیجه برسانند. درواقع تجربه این اجازه را به طراحان می دهد که هیچ زمانی از دست رفته ای قبل یا در حین اجرا نداشته باشند.

معمولاً طراحان چند کار مختلف را به صورت موازی به جلو می برند. مثلا همزمان با وقتی که صرف تخریب و درآوردن پارکت های قدیمی کف می کنند. سفارش تهیه سرامیک های جدید را می دهند. آن ها همزمان از چند اکیپ اجرایی مختلف برای موازی پیش بردن چند قسمت مختلف در فضایتان استفاده می کنند. از سوی دیگر طراحان با شناخت قبلی که نسبت به صنعتگران، پیمانکاران و فروشندگان مصالح دارند می توانند در کمترین زمان مجموعه ای از بهترین انتخاب ها را برای شما آماده کننده و بدون اتلاف هرگونه زمانی برای گشتن و بررسی اعتبار آن ها با تایید شما برایتان سفارش های لازم را از محل مناسب تهیه کنند.

4- پرهیز از اشتباهات

هنگامی که انجام همه کارها را به یک طراح و مجری معتمد می سپارید می توانید مطمئن باشید که همه چیز به درستی پیش می رود و هیچ اشتباه پیشبینی نشده ای در طول کار ایجاد نمی شود. هنگام انجام دکوراسیون و طراحی داخلی توسط خودمان، ما بدون اطلاع از مشکلات احتمالی که امکان دارد در طول کار پیش بیاید معمولاً سر خود اقداماتی را انجام می دهیم که علاوه بر اتلاف زمان باعث از دست رفتن هزینه زیادی می شود. مثلا اگر بدون دانستن روش های درست و اصولی از یک نصاب بخواهید پارکت هایی که سفارش داده اید برایتان نصب کنند.؛ متاسفانه لذت شما از زیبایی آن ها بیشتر از چند روز طول نمی کشد و ممکن است طبله کردن پارکت ها در کف و بلند شدن آن ها برایتان دردسر ساز شود.

حتی اگر مانع و مشکلی هم در طول اجرا ایجاد شود طراحان و مجریان باتجربه همواره راه حل های بخصوصی برای رفع آن دارند. فرض کنید پس از برداشتن کف متوجه وجود حجم زیادی از لوله های سوراخ شده یا پوسیده شوید که نمی دانید دقیقا به چه منظور از زیر کف عبور کرده اند. آیا لوله آب هستند یا فاضلاب و … در چنین زمان هایی به تجربه یک فرد متخصص نیاز وافر خواهید داشت.

5- افزایش کیفیت محیط و ایجاد ارزش افزوده

طراحان به کمک بهره گیری از دانش و تخصص خود  محیط هایی با کیفیت بالا خلق می کنند. منظور ما از کیفیت بالا این است که به کمک برخی تمهیدات طراحی، کیفیت کار یا زندگی در محیط نسبت به قبل ارتقا پیدا می کند. امکان دارد فضای پیشین شما تنها از زیبایی ظاهری برخوردار باشد. یک زیبایی نه چندان تمام عیار که اکنون شما را خسته کرده است. فرض کنید فعالیت های روزمره شما در محیط همواره دچار مشکلاتی بوده و نمی توانسته به درستی انجام شود. یک طراح داخلی به شما کمک می کند مشکلات فضایی را رفع کنید تا در آن فضا بازدهی مطلوبی داشته باشید. چنین فضایی ضمن اینکه پاسخگوی نیازهای عملکردی و کاربردی است (برخورداری از آسایش محیطی)، می تواند به شما کمک کند از نظر ذهنی نیز آرامش داشته باشید و با هر لحظه حضور در فضا احساس خوبی پیدا کنید.

بدین ترتیب سه اصل «آرایش بصری»، «آسایش محیطی» و «آرامش ذهنی» در فضایتان محقق می شود. درواقع فضای شما نسبت به قبل کاملاً متحول شده است و همه چیز جذاب، زیبا و بی نقص به نظر می رسد. مجموعه این عوامل سبب می شود یک فضای تاثیرگذار و به یادماندنی خلق شود. چنین فضایی جذابیت بسیار بالایی برای هر فردی که در آن حاضر می شود دارد. طوری که تمایل به حضور دوباره و تجربه دوباره محیط را به شدت افزایش می دهد. بدین ترتیب فضا ضمن برخورداری از ارزش افزوده کیفی، از ارزش افروده کمی نیز برخوردار می شود. منظور از ارزش افزوده کیفی ایجاد رونق در فروش و کسب و کار یا افزایش قیمت فروش آن فضا (حتی تا چند برابر!) است. ارزش افزوده یک تفاوت اساسی ایجاد می کند که با دکوراسیون و طراحی داخلی توسط خودمان کاملاً متفاوت است.

6- کمک در تصمیم گیری

برای همه ما بسیار پیش آمده که هنگام گرفتن تصمیمات مهم دچار تردید و سردگمی شویم. یکی از این گونه تصمیمات، انتخاب هایی هستند که برای طراحی و دکوراسیون داخلی محل کار یا زندگی مان باید انجام دهیم. مسلماً هر کس به چیزهای مختلفی علاقه دارد. ممکن است شما هم به یک سبک طراحی یا رنگ بندی خاص علاقمند باشید. اما مشکل زمانی بیشتر می شود که تصمیم بگیریم دکوراسیون و طراحی داخلی توسط خودمان انجام شود. اگر علاقمندی هایمان بعضا در تناقض با یکدیگر باشند، کار سخت تر می شود. در چنین زمانی معمولا  در تصمیم گیری دچار تردید یا ابهام می شوید. شاید نتوانید علاقمندی هایتان را اولویت بندی کنید و ندانید کدام یک نتیجه بهتری دارد. حتی شاید سلیقه تان را به خوبی بشناسید اما اعتماد به نفس کافی برای انتخاب و انجام آن نداشته باشید. در چنین مواردی حضور یک طراح باتجربه برای مشاوره و راهنمایی ضروری است.

از سوی دیگر در بسیاری از پروژه ها که با حضور چند شریک  یا با دخیل بودن نظر چند فرد مختلف (مثل اعضای یک خانواده) انجام می شود نیاز به حضور یک فرد بی طرف به شدت احساس می شود. فردی که نظرات و سلایق همه افراد دخیل در تصمیم گیری درباره فضا را بشنود و راه حل میانه و بهینه را متناسب به صرفه و صلاح کار و اقتضائات فضا پیشنهاد بدهد تا همه از نتیجه راضی باشند.

7- آسودگی خاطر

همیشه زمانی که خودمان مشغول به انجام کاری می شویم که در آن تخصص کافی نداریم، نگرانی هایی در ما بروز می کند. این نگرانی ها و استرس ها حین تصمیم گیری ها و انتخاب های مهم (مثل دکوراسیون و طراحی داخلی توسط خودمان) بیشتر وجود خواهد داشت. ریشه چنین نگرانی هایی نداشتن تخصص است. حضور یک مشاور مطمئن یا طراح با تجربه در کنارتان به شما اطمینان خواهد داد که همه چیز به درستی پیش خواهد رفت. سپردن کار به فرد متخصص می تواند باعث آسودگی خاطرتان شود.  کافی است کل پروسه طراحی و اجرای فضای داخلی خود را در ازای تعرفه ای مشخص به یک طراح و مجری باتجربه بسپرید؛ بدین ترتیب می توانید با خیالی آسوده منتظر به ثمر نشستن و دیدن نتیجه نهایی باشید.

مشاهده مطلب: بازسازی منزل مسکونی

مقایسه تفاوت «طراحی داخلی توسط خودمان» با «مراجعه به یک طراح»

این یک واقعیت است که شاید هیچ کس به اندازه خودتان نتواند در بهتر کردن فضای داخلی خانه یا محل کارتان به شما کمک کند. اما هدف از دک طراحی داخلی محدود به ایجاد زیبایی شناسی در فضا نیست که با چاشنی سلیقه و انتخاب ها و خریدهای درست قابل حل باشد. نیازهای یک فضا علاوه بر زیبایی شناسی شامل راحتی، عملکرد و آرامش ذهنی نیز می شود. طراحان داخلی برای رسیدن به اینگونه نتایج از خلاقیت خود، نگاه دقیق و جزءنگرانه شان و تخصصی که دارند استفاده می کنند.

در این قسمت از مقاله قصد داریم با بررسی فاکتورهای مختلف ببینیم اگر طراحی داخلی توسط خودمان انجام شود یا اینکه انجام آن را به یک طراح یا شرکت متخصص بسپاریم چقدر تفاوت ایجاد می کند. با ما در آرانو همراه باشید.

1- از نظر هزینه

بدون مراجعه به طراح و مجری متخصص و هنگامی که دکوراسیون و طراحی داخلی توسط خودمان انجام می شود، دستمزد و حق الزحمه طراحی و اجرا (15 تا 20 درصد کل هزینه ها) از هزینه ها حذف می شود. اما در مقابل آن امکان دارد:

  • مصالح و وسایل و مبلمان مورد نیاز فضا را حدود 5 تا 10 درصد گران تر بخرید. (در حالی که طراحان به سبب آشنایی قبلی معمولاً می توانند چنین مواردی را با تخفیف برایتان تهیه کنند.)
  • به دلیل عدم توانایی محاسبه مقدار دقیق مصالح و عدم آشنایی با روش های درست اجرا و ترفندهای صرفه جویی در مصالح، حداقل 20 تا 30 درصد پرتی مصالح خواهید داشت.
  • در صورت بروز هرگونه اشتباه پیشبینی نشده در طرح یا اجرا و … و ایجاد هرگونه دوباره کاری حداقل 50 درصد پرت هزینه (شامل مصالح و دستمزد نیروی کار) خواهید داشت.
  • الزماً باید به یک طرح با هزینه مشخص تن بدهید که ممکن است خیلی هم اقتصادی نباشد. در حالی که طراحان باتجربه همیشه توانایی ارائه طرح های اقتصادی و کم هزینه را دارا هستند.

2- از نظر خلاقیت

بدون مراجعه به طراح، در مورد طرح فضایتان بسیار محدود خواهید بود و احتمالا موارد زیر برایتان پیش خواهد آمد.

  • شاید مجبور به تقلید یا کپی کردن از نمونه های اینترنتی شوید که به دلیل عدم تناسب با موضوع و فضایتان شاید اصلا به کارتان نیاید. حتی اگر مناسب فضای شما باشد و به درستی هم اجرا شود اما باز هم به دلیل کپی بودن ارزشی ندارد.
  • نمی توانید یک طرح نوآورانه و خلاقانه داشته باشید، چون هیچگونه آشنایی با روش های ترکیب فرم و خلق طرح های جدید ندارید.
  • شاید طرحتان قدیمی و از مد افتاده به نظر برسد. چون با مصالح جدید و ترندهای روز آشنایی ندارید ممکن است نداسته طرحی را برای خود تصور کنید که به درد منزل مادربزرگ ها بخورد!
  • امکان دارد همه چیز در ظاهر خوب بنظر برسد اما فضای شما اصلا جذاب نباشد. گویی که یک جای کار می لنگد!

3- تفاوت زمان انجام

اگر قصد انتخاب یک طراح را دارید نیاز به صرف زمان برای پیدا کردن جایی مطمئن خواهید داشت. همچنین باید زمانی را جهت مراجعه و توضیح خواسته ها و سلایقتان به طراح صرف کنید. مطمئناً باید زمانی هم برای طراحی در نظر بگیرید. البته اگر سفارش طراحی آنلاین باشد، در این زمان ها صرفه جویی خواهد شد.

اما تجربه نشان داده زمانی که صرف طراحی می شود کمتر از 10 تا 20 درصد زمان اجرا است. باید دقت کنیم که بیشتر زمان در مرحله اجرا و پیاده کردن شامل انتخاب، تهیه، خرید و ساخت سپری می شود. اگر بخواهد دکوراسیون و طراحی داخلی توسط خودمان انجام شود، در این مرحله به مشکل اساسی بر می خوریم و ممکن است زمان کار حتی تا چند برابر بیشتر شود. بنابراین شاید مراجعه به طراح در ظاهر 10 تا 20 درصد به زمانی که برای انجام پروژه در نظر گرفته ایم اضافه کند اما در مرحله اجرا می تواند تا چندین برابر به نفع ما شود.

بگذارید مثال مشابهی برایتان بزنیم:

شاید وقتی برای سرویس اتومبیلتان به تعمیرگاه مراجعه کنید، تعمیرکار از شما یک ساعت زمان بخواهد که بنظر زیاد برسد و فکر کنید خودتان می توانید در ده دقیقه همین کار را انجام دهید. اما هنگامی که خودتان مشغول شوید خواهید دید که پس از چندین ساعت یا حتی یک روز به نتیجه لازم نرسیده اید. و حتی شاید مجبور شوید علارغم زمانی که صرف کرده اید مجدداً به تعمیرکار مراجعه کنید. در واقع در یک پروژه طراحی داخلی نیز اتفاق مشابهی می افتد. ممکن است طراحتان از شما 3 هفته زمان برای طراحی و دو ماه برای اجرا بخواهد که بنظرتان زیاد برسد و فکر کنید خودتان می توانید ظرف چند روز طرح مورد نظرتان را پیدا کرده و طی دوسه هفته اجرا کنید! اما واقعیت چیز دیگری است.

4- مواجهه با اشتباهات احتمالی

مراجعه به یک طراح متخصص کمک می کند از اشتباهات سهوی و ناشیانه که به عدم تجربه و آگاهی بر می گردد، پیشگیری شود. در حالی که اگر قرار به دکوراسیون و طراحی داخلی توسط خودمان باشد، امکان دارد تعداد زیادی از اشتباهات پیشبینی نشده مرتکب شویم که غیر قابل جبران باشند؛ یا برای جبران آن ها هزینه و زمان زیادی نیاز باشد.

 باید توجه کنیم علاوه بر این ها همیشه در طول مراحل اجرایی تعارضات بسیاری اتفاق می افتد و همیشه همه چیز طبق انتظار خوب پیش نمی رود. اگر یک طراح با تجربه کنار ما باشد، ضمن اینکه اشتباهات به حداقل کاهش می باید، در صورت بروز هرگونه مشکلی راه حل آن به سادگی در دسترس ما خواهد بود.

5- تفاوت در کیفیت محیط

زمانی که خودمان دکوراسیون و طراحی داخلی را به دست بگیریم، شاید بتوانیم یک دکوراسیون به ظاهر زیبا (البته از نظر خودمان) ایجاد کنیم اما احتمالاً ناخواسته باعث شویم فضا دچار برخی مشکلات عملکردی شود و فعالیت ها نتوانند به درستی داخل آن اتفاق بیفتند. مثلا ممکن است یک چیدمان جدید را پیدا کنیم اما بعدا متوجه شویم چنین چیدمان عملاً مخل سیرکولاسیون فضا است. اما یک طراح داخلی می تواند به مسائل زیبایی شناسی و عملکردی به طور همزمان فکر کند.

نکته مهم دیگر این است که حتی اگر خودمان سعی در انجام یک کپی خوب داشته باشیم، ممکن است همه چیز خوب و زیبا بنظر برسد اما آنقدر جذاب نخواهد بود که بتواند برای همه جالب باشد و آن ها را تحت تاثیر قرار دهد. در واقع کار ممکن است به نوعی ناقص بنظر برسد. اما طراحان این توانایی را دارند که به کمک تجربه و مهارت بالایشان طرحی ارائه دهند که فضا را متحول کند و بتواند تغییر اساسی در رونق فروش و کسب و کار یا افزایش قیمت فروش فضا ایجاد کند. این عنصر تحول آفرین، ارزش افزوده نامیده می شود. درواقع یک طراح به ما چیزی بیش از یک طرح زیبا، جذاب و عملکردی می دهد.

6- سردرگمی یا قاطعیت در تصمیم گیری

اگر قرار بر دکوراسیون و طراحی داخلی توسط خودمان باشد، احتمال دارد در طول کار اختلاف نظرهایی با شرکا یا اعضای خانواده مان پیدا کنیم و نتوانیم به نظرات مشترک برسیم. در حالی که یک طراح در اینگونه مواقع مثل یک میانجی عمل می کند و راهی که به صرفه و صلاحمان باشد به ما نشان می دهد.

از سوی دیگر ممکن است ایده های زیادی در ذهنمان باشد که باعث سردرگمی ما شود و بین آن ها نتوانیم به یک انتخاب درست برسیم یا حتی اعتماد به نفس انجام ایده های خود را نداشته باشیم. در این زمان ها طراح به عنوان یک مشاور خوب ما در تصمیم گیری ها و اولویت بندی آن ها کمک خواهد کرد.

7- میزان آسودگی خاطر

همواره انجام کاری که در آن تخصص کافی نداریم، باعث می شود نگرانی ها و استرس هایی در ما ایجاد شود. چنین نگرانی هایی خصوصا هنگام تصمیم گیری های مهم مثل انتخاب رنگ و خرید مبلمان و … بیشتر می شود. دلیل آن مسلما نداشتن تجربه و تخصص است . در حالی که در نقطه مقابل «طراحی داخلی توسط خودمان»، زمانی که کل پروسه طراحی تا اجرا به یک «متخصص» بسپاریم می توانیم خیالی آسوده داشته باشیم و بدون هرگونه دغدغه فکری به امورات روزمره و مشغله های شخصی خودمان رسیدگی کنیم.

مشاهده مطلب: بازسازی دفتر اداری

برای طراحی داخلی و دکوراسیون بهتر است به کجا مراجعه کنیم؟

مراجعه به معمار داخلی، طراح داخلی یا دکوراتور داخلی؟

برای اینکه بتوانید بهتر تصمیم بگیرید باید ابتدا پاسخ سوالات زیر را برای خودتان تعیین کنید:

  • فضایتان چه نقایص و مشکلاتی دارد؟
  • چقدرقصد مداخله در فضایتان را دارید؟
  • به نظر شما یک فضای داخلی چه ویژگی هایی دارد؟

پس از مطالعه این سوالات احتمالا کمی روی نیازهایتان دقیق تر شده اید. حالا می توانید با مرور مثال زیر موضوع را شفاف تر درک کنید.

مثال

اگر شما به هر دلیلی قصد تغییر پوشش یک دیوار در خانه تان را داشته باشید و همزمان از یک معمار داخلی، طراح داخلی و دکوراتور داخلی بخواهید پیشنهادشان را به شما ارائه دهند. احتمالا با چنین پاسخ هایی روبرو می شوید.

معمار داخلی به «زیبایی دیوار»، «هماهنگی با دیگر عناصر در محیط»، «عایق بودن از نظر صوتی»، «مقاومت دیوار و دوام آن»، «احتمال ایجاد تغییر در طرح توسعه»، «ایمنی در برابر زلزله و آتش سوزی» و … توجه می کند. حتی شاید به شما پیشنهاد جابجایی فضاها با حذف دیوار را بدهد تا به جانمایی متفاوت تری در فضا دست پیدا کنید.

طراح داخلی حتما به «زیبایی دیوار»، «هماهنگی با دیگر عناصر در محیط»، « عایق بودن از نظر صوتی »، « مقاومت دیوار و دوام آن » توجه می کند اما مواردی مثل «احتمال ایجاد تغییر در طرح توسعه»، «ایمنی در برابر زلزله و آتش سوزی» و … برایش اهمیت زیاد ندارد.

دکوراتور داخلی هم احتمالاً تنها به «زیبایی آن دیوار» یا نهایتاً «هماهنگی با دیگر عناصر در محیط» توجه خواهد کرد.

فرق معمار داخلی، طراح داخلی و دکوراتور داخلی در چیست؟

به طور کلی می توان گفت که:

معمار داخلی با دید وسیع و جامع بر پایه «مهندسی، دانش و هنر»، «همه عناصر و سراسر فضای داخلی چه عناصر ثابت و چه غیر ثابت ، سازه ای یا غیر سازه ای» را طراحی می کند تا در محیطتان «آرایش بصری»، «آسایش محیطی» و «آرامش ذهنی» ایجاد نماید. طراح داخلی با دید گسترده بر پایه «دانش و هنر»، «همه عناصر و سراسر فضای داخلی» را «بدون ایجاد تغییرات ساختاری» طراحی می کند تا در محیط شما «آرایش بصری» و «آسایش محیطی» ایجاد نماید. دکوراتور داخلی با دید محدود بر پایه «سلیقه و هنر» برخس «عناصر دکوراتیو داخلی» را انتخاب و پیشنهاد می کند تا در محیط شما «آرایش بصری»  ایجاد نماید.

اگر مایل به کسب اطلاعات بیشتری درباره تفاوت های این سه واژه هستید؛ حتماً مقاله دیگر آرانو با عنوان «تفاوت معماری، طراحی و دکوراسیون داخلی» را مطالعه کنید.

نحوه انتخاب شرکت مناسب برای طراحی داخلی یا دکوراسیون داخلی

اگر تصمیم گرفته اید طراحی داخلی فضای خود را به یک شرکت تخصصی بسپارید اما نمی دانید چه شرکتی مناسب کارتان است، می توانید مقالات دیگر آرانو با عنوان «راهنمای جامع انتخاب شرکت طراحی داخلی» و «راهنمای انتخاب شرکت بازسازی» را مطالعه کنید. ما در این مقاله موارد زیر را بررسی کرده ایم:

  • وظایف شرکت های طراحی داخلی و دکوراسیون
  • ویژگی شرکت های برتر طراحی داخلی و دکوراسیون
  • خدماتی که شرکت های طراحی داخلی و دکوراسیون باید به شما ارائه دهند.

پیدا کردن بهترین شرکت طراحی داخلی یا دکوراسیون داخلی

در صورتی که قصد سپردن دکوراسیون و طراحی داخلی خانه یا محل کار خود را به یک شرکت مجرب دارید، اما نمی دانید بهترین شرکت های طراحی داخلی و دکوراسیون را چگونه باید پیدا کرد؛ مقاله دیگر ما با عنوان «روش های پیدا کردن بهترین شرکت های طراحی داخلی» به خوبی به شما کمک خواهد کرد.

ما در این مقاله به چنین سوالاتی پاسخ می دهیم:

  • چه شرکت هایی در زمینه دکوراسیون و طراحی داخلی در شهرهای تهران و کرج بهترین هستند؟
  • آیا حتماً باید کار خود را به بهترین شرکت ها بسپریم؟
  • روش های پیدا کردن بهترین شرکت های طراحی داخلی و دکوراسیون داخلی چیست؟

نکات لازم جهت تغییر دکوراسیون یا طراحی داخلی توسط خودمان

به هردلیلی امکان دارد به این موضوع فکر کرده باشیم که دکوراسیون و طراحی داخلی توسط خودمان انجام شود. مطمئناً به دلایل متعددی که قبلا در موردش صحبت کردیم توصیه ما این است که این کار را به فرد متخصص بسپارید. اگر تصمیم خود را در این زمینه گرفته اید بهتر است بدانید که تغییر یا طراحی داخلی نیازمند داشتن علم و دانش و مهارت های خاصی است که حداقل باید آن ها را در خود تقویت کرده باشید. ممکن است شما به دفعات هنگام گشت و گذار در سایت های اینترنتی و شبکه های اجتماعی مطالبی با موضوعات ترفندهای دکوراسیون و … به چشمتان خورده باشد. حتما چنین مطالبی راهنمای شما در کارتان هستند اما باید بدانید که در بعضی از موارد آن ها غلط یا گمراه کننده هستند یا حتی مناسب شما نبوده و نمی توانند مشکلات شما را رفع کنند.

ما اینجا به جای اینکه به شما ماهی بدهیم، تصمیم داریم ماهی گیری را به شما بیاموزیم. به همین منظور به شما یاد می دهیم چگونه مهارت های لازم برای انجام چنین کاری را در خود تقویت کنید. البته دقت کنید که این مهارت ها محدود هستند. ما نمی توانیم در یک مقاله همه آن چیزی که یک طراح طی سال ها تحصیل و تجربه بدست آورده به شما منتقل کنیم. اگر دنبال ایجاد تغییر اساسی در فضایتان هستید توصیه می کنیم انجام آن را به فرد متخصص بسپارید.

مشاهده مطلب: سبک مینیمال

مهارت های لازم برای دکوراسیون و طراحی داخلی توسط خودمان

با وجود تمام نیاز همه جانبه ای که به وجود یک طراح متخصص در مقوله طراحی و دکوراسیون داخلی حس می شود احتمال دارد به هردلیلی تصمیم بگیرید خودتان طراحی دکوراسیون داخلی را خودتان انجام دهید. حتما شما هم دوست دارید آنقدر این کار را خوب انجام دهید که از نگاه دیگران به نظر برسد توسط یک طراح انجام شده است. هرچند هیچگاه یک فرد غیر متخصص نمی تواند به یک طرح تمام عیار برسد اما ما به شما کمک می کنیم تا حد امکان در مسیر درست پیش بروید و به نتیجه ای رضایتبخش برسید.

پیش از آغاز انجام کار برای اینکه بتوانید در آن موفق باشید باید تعدادی از مهارت ها و توانایی ها را در خود ایجاد و تقویت کنید. باید بدانید که این مهارت ها آنقدر وسیع است که سلیقه و خلاقیت تنها بخشی از آن است. برای شروع کار باید با «سیک های طراحی» آشنایی پیدا کنید. «اصول و عناصر دیزاین» را به درستی بشناسید. «درک فضایی» خود را از محیط افزایش دهید و نهایتاً مهارت هایی مثل «سلیقه و سواد بصری» را در خود تقویت کنید. اگر به دنبال مطالعه بیشتر هستید حتما به مقاله دیگر آرانو با عنوان «نکات طراحی داخلی توسط خودمان» مراجعه کنید. در ادامه مهارت های ضروری برای دکوراسیون و طراحی داخلی توسط خودمان را با هم مرور می کنیم. 

  • آشنایی با تاریخ و سبک ها
  • آشنایی با اصول دیزاین
  • آشنایی با عناصر دیزاین
  • بالا بردن درک فضایی
  • بالابردن سلیقه و سواد بصری
  • آشنایی با مراحل و آیتم های بازسازی و تغییر دکوراسیون

مراحل تغییر دکوراسیون یا طراحی داخلی توسط خودمان

می توانید همین حالا وارد عمل شوید و مرحله به مرحله طبق توصیه های ما پیش بروید تا به نتیجه دلخواهتان برسید. مراحل تغییر دکوراسیون و طراحی داخلی توسط خودتان به این شرح هستند. 

  • رجوع به راهنما ها و مطالب آموزشی
  • اندازه گیری محیط
  • تحلیل و پیدا کردن مشکلات محیط
  • پیدا کردن راه حل ها
  • انتخاب سبک فضا
  • انتخاب عناصر فضا
  • ایجاد هماهنگی و در نظر گرفتن ترفندها
  • چیدمان دوباره محیطی به شکل درست

اگر دنبال مطالعه بیشتر و دریافت اطلاعات تکمیلی تری هستید به مقاله «مراحل دکوراسیون و طراحی داخلی داخلی توسط خودمان» مراجعه کنید.

اشتباهات رایج هنگامی که خودمان بخواهیم دست بکار شویم!

زمانی که تصمیم می گیریم دکوراسیون و طراحی داخلی توسط خودمان انجام شود. معمولاً به دلیل محدود بودن اطلاعاتمان دچار برخی اشتباهات می شویم. معمولاً چنین اشتباهاتی توسط بسیاری از افراد تکرار می شود. ما لیستی از اینگونه اشتباهات برایتان تهیه کرده ایم تا مراقب آن ها باشید. می توانید اینجا برخی از موارد را ببینید اما در صورتی که می خواهید اطلاعات بیشتری کسب کنید حتما سری به مقاله «اشتباهات رایج در دکوراسیون داخلی» بزنید.

  • انتخاب هایی که مناسب محیط کار و خانه شما نیست. (مثلا سبک یا رنگ نامناسب و ابعاد نامناسب مبلمان برای فضاهای کوچک)
  • عدم هماهنگی سبکی عناصر مختلف و انتخاب های متناقض با سبک
  • نداشتن هارمونی و هماهنگی بین عناصر مختلف
  • مشورت نگرفتن از دیگران (چه اعضای خانواده چه از مشاورین و متخصصین این حوزه)
  • شلوغ کردن بیش از حد فضا

جمع بندی

به طور خلاصه می توان گفت که:

هیچ کس به اندازه خودتان نمی تواند در بهتر کردن طراحی و دکوراسیون فضای داخلی خانه یا محل کارتان به شما کمک کند اما این به شرط برخورداری از خلاقیت، سلیقه و دانش لازم است. مسلماً همه نمی توانند از عهده این کار بربیایند. احتمال دارد بتوانند کارهای مثبتی انجام دهند اما نمی توانند به یک نتیجه ایده آل و تمام عیار برسند.  گاهی اگر سرخود و بدون دانش و اطلاعات کافی دست به تغییرات بزنیم؛ شاید اشتباهاتی مرتکب شویم که بیشتر باعث اتلاف زمان و هزینه شود. به همین دلیل توصیه می کنیم طراحی خود را به افراد متخصص بسپارید یا از آن ها مشاوره بگیرید. تا از این مزایا بهره مند شوید:

  • صرفه جویی در هزینه ها
  • افزایش خلاقیت و نوآوری
  • صرفه جویی در زمان
  • پرهیز از اشتباهات
  • افزایش کیفیت محیط و ایجاد ارزش افزوده
  • آسان شدن انتخاب ها و تصمیمات
  • راحتی و آسودگی خاطر بیشتر

در صورتی که تصمیم به مراجعه به یک طراح را گرفتید، حتما با وظایف، ویژگی ها و خدمات آن ها آشنایی پیدا کنید. از میان تخصص های معمار داخلی، طراح داخلی و دکوراتور داخلی، فرد یا شرکتی را انتخاب کنید که بتواند خدمات متناسب با نیازتان به شما ارائه کند. توقع خود را بالا ببرید و برای کارتان بهترین ها را پیدا کنید.

اگر به هر دلیلی قرار بر تغییر دکوراسیون و طراحی داخلی توسط خودمان باشد، حتما قبل از شروع هر کاری، نکات و مهارت های لازم را بیاموزید و از انجام اقدامات سر خود و بدون مشورت بپرهیزید چون ممکن است باعث شود شما هم در دام اشتباهات متداول بیفتید.

دعوت به بازدید از سایت آرانو

از شما دعوت می کنیم از نمونه کارهای آرانو بازدید نمایید. ما یک شرکت تخصصی طراحی و اجرا (با بیش از ده سال سابقه) هستیم. می توانید  نظرات کارفرمایان و مشتریان آرانو را مطالعه کنید و اگر راضی بودید برای دریافت مشاوره با ما تماس بگیرید.

اگر خلاقیت و سلیقه داشته باشید هیچ کس به اندازه خودتان نمی تواند به شما کمک کند. اما واقعیت به این سادگی نیست و همه نمی توانند از عهده این کار بربیایند. اگر سرخود و بدون دانش و اطلاعات کافی دست به تغییرات بزنیم؛ ممکن است با وجود صرف زمان و هزینه زیاد به نتیجه رضایتبخشی نرسیم. پس بهتر است مهارت هایی که به شما معرفی می کنیم در خود تقویت کنید یا به یک طراح مراجعه کنید

اگر قبلا تجربه چنین کاری را نداشته اید و قصد مدیریت بودجه و هزینه هایتان را دارید؛ کمک گرفتن از طراح داخلی یک تصمیم هوشمندانه است. احتمال دارد نیاز به کمک و مشورت بیشتری داشته باشید یا زمان و مشغله کاری تان شما را محدود کرده باشد. به هرحال طراحان داخلی همیشه پیشنهادات ویژه ای به شما ارائه خواهند کرد. دنیای امروز دنیای تخصص ها است. باید با اطمینان بگوییم که با مراجعه به متخصص ها می توان نتیجه بهتری گرفت.

  • صرفه جویی در هزینه ها
  • افزایش خلاقیت و نوآوری
  • صرفه جویی در زمان
  • پرهیز از اشتباهات
  • افزایش کیفیت محیط و ایجاد ارزش افزوده
  • آسان شدن انتخاب ها و تصمیمات
  • راحتی و آسودگی خاطر بیشتر

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا